Μετάβαση στο περιεχόμενο

Την λένε Εξεταστική και κανείς δεν την χωνεύει

Της Κυριακής Κοπαράνη

Ναι, το ξέρω, και σε καταλαβαίνω…. Έρχεται τρεις φορές το χρόνο τι και αν πάντα θα αρνείσαι να αποδεχθείς την ύπαρξη της.. Ναι, αυτήν την οποία όλοι γνωρίζουμε και αν ήταν στο χέρι μας δεν θα θέλαμε να ξέραμε ούτε το όνομα της. Αυτήν που ζήσατε μαζί αλλά ποτέ δεν ταιριάξατε. Αναρωτιέσαι γιατί; Γιατί την συγκεκριμένη κανείς δεν την αγαπά, όλη την βρίζουν και απλά εύχονται να φύγει γρήγορα, όταν κάθε τόσο έρχεται.

Υπάρχουν αυτοί που συμβιβάζονται μαζί της. Είναι όσοι θα βρεις στην βιβλιοθήκη ή θα τους χάσεις για κάνα δυο εβδομάδες – είναι λίγοι, πολύ λίγοι . Είναι όμως, και οι άλλοι, οι πιο πολλοί, οι συνειδητοποιημένοι οι οποίοι από νωρίς κατανόησαν που θα καταλήξει αυτή η σχέση. Και συνήθως καταλήγει ή πουθενά ή στην επόμενη, εμβόλιμη ή Σεπτεμβριανή. Τότε λες να της δώσεις μία δεύτερη ευκαιρία μα όσο και να προσπαθήσεις δεν είσαι δυνατός για να πας κόντρα στο «είναι» σου. Μαγκιά σου που προτίμησες να ξενυχτήσεις χθες βράδυ και Αυτή δεν έχει κανέναν λόγο σε αυτό. Ούτε μπορεί να σου πει τι ώρα θα ξυπνήσεις. Και ούτε μπορεί να απαιτεί να κάνεις πράγματα που ξεπερνούν την ανθρώπινη δύναμη, γιατί 300 σελίδες σε ένα βράδυ δεν βγήκαν ποτέ από άνθρωπο – και δη άνθρωπο, φοιτητή με hangover.

Σε όλα της τα ελαττώματα έρχομαι να προσθέσω το ότι είναι άπιστη, επιπόλαιη και θέλει να δίνεις όλη σου την προσοχή σε αυτήν. Δεν κάθεται ποτέ παραπάνω από ένα μήνα στην ζωή σου και χωρίς να ρωτήσει κλείνει το ραντεβού σας για λίγους μήνες μετά.

Και για ο, τι και αν έρχεται και φεύγει  με το έτσι θέλω στην ζωή η φάση πρέπει να είναι “Tέικ ιτ ίζι!”. Γιατί θα έρθει ξανά η εποχή που δεν θα κρατάς σημειώσεις γιατί βαριέσαι. Που θα φεύγεις μετά το διάλειμμα για καφέ. Που δεν θα πατάς το πόδι σου στα μαθήματα, εν τέλει. Και Αυτή πάλι θα έχει ξεχαστεί και δεν θα υπάρχει. Γιατί θα βρίσκεται μακριά και απλά δεν θα σε νοιάζει, ούτε Αυτή, ούτε η ύλη της.

Έρχεται τρεις φορές τον χρόνο τι και αν πάντα αρνείσαι την ύπαρξη της. Την λένε «Εξεταστική» και κανείς δεν την χωνεύει.

12695984_1181684348516146_201348860_n.jpg

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s