Αχίλλειος πένα Speak.Easy

Μα εγώ την είδα την Ευτυχία.

Ευτυχία < ευ + τύχη. Ουσιαστικό. Έννοια καθόλου αφηρημένη. Μάλλον συγκεκριμένη και δη προσωποποιημένη. Το πρόσωπο αυτό που ενεργεί πάνω σου. Δραστικά, οριστικά και αμετάκλητα. Γένους θηλυκού. Όχι ανίσχυρου. Πανίσχυρου θα έλεγα.

Του Αχιλλέα Μζ.

[Όσο έγραφε άκουγε αυτό]

Ευτυχία < ευ +  τύχη. Ουσιαστικό. Έννοια καθόλου αφηρημένη. Μάλλον συγκεκριμένη και δη προσωποποιημένη. Το πρόσωπο αυτό που ενεργεί πάνω σου. Δραστικά, οριστικά και αμετάκλητα. Γένους θηλυκού. Όχι ανίσχυρου. Πανίσχυρου θα έλεγα. Δεν μοιράζεται απλόχερα, δεν διανέμεται δωρεάν, δεν κόβεται στα δύο – ούτε καν στα τρία. Αποτελεί οντότητα αυθύπαρκτη, αυτοτελή, αψεγάδιαστη και ακατανόητη. Περίεργα δομημένη. Δύσκολα ορίζεται, περιγράφεται ή προσεγγίζεται και ακόμη δυσκολότερα κατακτάται. Έβαλα από μικρός στοίχημα με τον εαυτό μου να τα κάνω και τα δύο ωστόσο. Και να την προσεγγίσω και να την κατακτήσω. Το πρώτο το έκανα νωρίς και μάλιστα με επιτυχία.

Είναι ένα κορίτσι και μία γυναίκα ταυτόχρονα. Ψυχικά ανέμελη, ανώριμη και επιπόλαια, σωματικά ώριμη, σαγηνευτική και περιποιημένη. Όπως κάθε θηλυκό άλλοι την ερωτεύτηκαν για την εμφάνιση και άλλοι για τα ψυχικά της χαρίσματα – σε αυτούς να κατατάσσεσαι. Από όποια όψη και αν την είδαν όμως την θέλησαν κοντά τους. Στην περιγραφή της λοιπόν την ανέφερα ως αντικείμενο πόθου και επίκεντρο ενδιαφέροντος. 

Έχει φίλη την Χαρά, εχθρό την Δυστυχία. Με την Μοίρα είναι άλλοτε στα μέλια και άλλοτε στα μαχαίρια ανάλογα με την περίσταση, τον τόπο, τον χρόνο και το αποτέλεσμα που θα φέρει η συναναστροφή τους.

Είπα σε κάποιους ότι έχει μαλλιά ξανθά σαν το στάχυ και ντύνεται με ρούχα κίτρινα σαν τον ήλιο. Τα χείλη της είναι σαρκώδη και όσο πιο συχνά μπορεί τα βάφει. Τους είπα ακόμη ότι η φωνή της έχει κάτι το περίεργο – θέλεις όμως για ώρες να την ακούς να σου μιλάει και να σου τραγουδάει και να σου ψιθυρίζει –  και ο χαρακτήρας της κάτι ακόμη πιο περίεργο. Αυτοί διαφώνησαν σχεδόν σε όλα. Την όρισα γιαυτό ιριδίζουσα καθώς τα χρώματα της Ευτυχίας και τα συναισθήματα που τα ακολουθούν αλλάζουν σύμφωνα με το φως του ήλιου και το πεδίο από το οποίο δυο μάτια την κοιτούν.

Όταν η Ευτυχία έρθει κοντά σου θα σου πουν να το κρατήσεις μυστικό και πως όσοι λιγότεροι μάθουν για αυτήν, τόσο περισσότερο θα κάτσει. Αυτά όμως είναι θεωρίες, γιατί εγώ έμαθα πως ο Έρωτας, ο Βήχας και η Ευτυχία δεν κρύβονται. Και όσο πιο κοντά σου έρχεται, τόσο πιο πολύ θέλεις να βγεις να το φωνάξεις.

Της έδωσαν κατά καιρούς διάφορα προσωνυμία. Την είπαν Δόξα, Χρήμα, Επιτυχία, Αγάπη, Υγεία. Εγώ την είπα Γκρεμό. Και πραγματικά θα έφτανα μέχρι την άκρη του για να την κατακτήσω.

12736353_1181684325182815_89737390_n

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s