Μετάβαση στο περιεχόμενο
Advertisements

Εγώ κρατάω μικρό καλάθι

Του Γιώργου Γιαννώτα

Η απογοήτευση φυγείν αδύνατον λένε και συμφωνώ απόλυτα. Είναι από αυτά τα συναισθήματα, τα οποία έρχονται εκεί που δεν το περιμένεις και σχεδόν πάντα σε βρίσκουν απροετοίμαστο. Λες και συμβαίνει επίτηδες.

Οπότε ας βάλουμε ως πρώτο κανόνα αυτού του άρθρου ότι την απογοήτευση δεν την αποφεύγει κανείς!

Ωστόσο, το πόσες φορές θα αναγκαστείς να γευτείς την απογοήτευση εξαρτάται από το πόσες φορές θα ενθουσιαστείς εσύ ο ίδιος υπέρ το δέον. Από το πόσο ανόητος θα σταθείς απέναντι στις καταστάσεις, είτε σκέφτεσαι τον έρωτα, είτε οτιδήποτε άλλο, νομίζοντας πως είναι κάτι το ξεχωριστό και ανεπανάληπτο.

Σαφώς και όλοι μας λατρεύουμε τα ροζ συννεφάκια (ή έστω τα συννεφάκια σκέτο) και τις πτήσεις στον έβδομο ουρανό, όμως όσο πιο ψηλά πετάει κανείς, τόσο πιο απότομη και κυρίως ανώμαλη είναι η προσγείωση. Και το κακό φίλε μου είναι ότι στο ανέβασμα είσαι με άλλους, ενώ στην πτώση είσαι μόνος, ολομόναχος. Ξέρεις σε ποιά πτώση αναφέρομαι, αυτήν την ελεύθερη από μεγάλο υψόμετρο, χωρίς σχοινί και προστατευτικά!

Και όταν φτάσεις στον πάτο και έχοντας επιζήσει, συναντάς τους ίδιους ανθρώπους, τους οποίους κάποτε θεωρούσες έρεισμα για τα ψηλά, να βρίσκονται πιο χαμηλά από εσένα και το κυριότερο  να τους αρέσει εκεί κάτω.

Το θέμα είναι αν εσένα σου αρέσει εκεί κάτω. Αν ναι, τότε φίλτατε είσαι άξιος της μοίρας σου.  Αν όχι βρες τρόπο να αντιμετωπίσεις το συναίσθημα αυτό που ακούει στο όνομα απογοήτευση και τράβα ξανά για εκεί πάνω.

Το ξέρω είναι δύσκολο να προχωρήσεις  όντας απογοητευμένος, αλλά πρέπει να θυμάσαι πώς όλες οι αρχές πονάνε. Και πως εκεί που τελειώνει κάτι ομολογουμένως καλό, κάτι άλλο καινούργιο, πολύ καλύτερο αρχίζει και περιμένει εσένα να το εξερευνήσεις.

Άσε λοιπόν την κλάψα, ανασκουμπώσου και άντε να βρεις αυτό το καινούργιο.

Ένας φίλος μου λέει πάντα ότι όλα θα πάνε καλά στο τέλος. Έχει δίκιο, αρκεί να μην κοιτάξεις πότε πίσω γιατί θα δεις ο,τι σε άφησε ή ο,τι άφησες, και κανένα από τα δύο δεν σε βοηθάει στην καινούργια αρχή σου.

12746171_1181685741849340_1727559434_n
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s