Μία απο.τα ίδια Speak.Easy

Για κάτι καινούργιο

Της Θεοδώρας Απότα

Θα μπορούσες να ζεις και να μην έχεις καμία ιδιαίτερη ιστορία να διηγηθείς;

Αφού είπες «όχι», τότε γιατί τα τοποθετείς όλα σε ομοιόμορφα κουτιά στο μυαλό σου; Σε κουτιά ίσα μεταξύ τους. Δεν προεξέχει καμία γραμμή, δεν είναι έντονο κανένα χρώμα, δεν υπάρχει καμία υπερβολή, καμία μουντζούρα και παράβαση στους τυπικούς κανόνες που έθεσες. Εσύ ο ίδιος αντικρούεις τις επιθυμίες σου. Βάζεις περιορισμούς και φράγματα στη φαντασία σου.

Ιδιαίτερη ιστορία. Κάποιες φορές απλά έρχεται και σου χτυπάει την πόρτα. Άλλες πάλι, κρύβεται τόσο καλά που την ψάχνεις σαν τρελός. Νομίζεις θα την βρεις στα πιθανά μέρη που έχεις βάλει σε μία λίστα στο κεφάλι σου. Αλλά όχι, είναι απρόβλεπτη, δεν έχει θέση σε λίστες και προγραμματισμούς. Μερικές φορές η ιδιαίτερη ιστορία, αυτή που τόσο λαχταράς, είναι μία ιδέα κάποιου που ούτε γνωρίζεις, που ούτε πρόκειται να τον γνωρίσεις ποτέ. Ίσως δεν υπάρχει καν και περιμένει εσένα να τη δημιουργήσεις.

Να νιώθεις ωραία αν ζεις μια ιδιαίτερη ιστορία. Να είσαι έτοιμος να τη διηγηθείς με κάθε λεπτομέρεια της. Να καταλαβαίνεις πως ήσουν τόσο πίσω που γεννήθηκε η ψευδαίσθηση μέσα σου πως ήσουν πρώτος. Να προχωράς και να κλείνεις το μάτι συνωμοτικά στο σύμπαν. Πόσες καινούργιες αρχές αντέχεις;

Όταν μισείς την αδράνεια, να θυμάσαι πως μπορείς να την διαλύσεις. Όταν κυριαρχεί η σιωπή, να θυμάσαι  πως εσύ ορίζεις αν υποδηλώνει οικειότητα ή αμηχανία. Όταν δεν έχεις καμία ιδιαίτερη ιστορία να διηγηθείς, να θυμάσαι πως κάτι θα μπορούσες να κάνεις καλύτερα.

12736071_1181684311849483_1196962778_n

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s