Εγώ ο απαισιόδοξος Speak.Easy

Ο Εγωισμός μου και εγώ

Εγωισμός: θετικό ή αρνητικό; Καλό ή κακό ; Ελάττωμα ή προτέρημα;

Δύσκολο να αποφασίσει κανείς τι ακριβώς θεωρεί αυτό το μόνιμο χαρακτηριστικό ,γιατί κακά τα ψέματα ο εγωισμός δεν είναι σαν την γρίπη , τον κολλάς παίρνεις αντιβιοτικά και φεύγει, είναι κάτι με το οποίο γεννιέσαι και δυστυχώς ή ευτυχώς το κουβαλάς εφ’όρου ζωής! Θες ότι φταίνε τα ζώδια, οι πλανήτες , τα γονίδια ; Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν τον ξεφορτώνεσαι!

Και στην τελική γιατί να τον ξεφορτωθείς; Τόσο κακό μας κάνει δηλαδή μια σταλιά εγωισμού στην κατά τα άλλα νορμάλ ζωή μας;

Και επειδή αρκετοί θα υποστηρίξουν ότι ο εγωισμός είναι το μεγαλύτερο κακό που μπορεί να σε βρει, να σημειωθεί ότι αναφέρομαι στον υπό λογικά πλαίσια εγωισμό, εξάλλου μην ξεχνάμε πως σε όλα πρέπει να υπάρχει μέτρο.

Αφού το ξεκαθαρίσαμε και αυτό ας πάμε παρακάτω.

Κανένας, λοιπόν, δεν δυστύχησε επειδή ήταν τόσο όσο εγωιστής και κανένας δεν ευτύχησε όμως βάζοντας πάνω από όλα τον εγωισμό του , και τα λέει αυτά ένας ορκισμένος εγωιστής, που ωστόσο έπαθε και έμαθε. Το ίδιο όμως θα ακούσεις να λέει και κάποιος που έριξε τον εγωισμό του πολλές φορές και δεν κέρδισε τίποτα, Έπαθα και έμαθα λέει και αυτός!

Έπαθε ο ένας, έπαθε ο άλλος , αλλά στα αλήθεια έμαθε κανείς μας;

Θα ακούσεις ανθρώπους να σου λένε πως πρέπει να παλεύεις  για αυτά που επιθυμείς και θα συμφωνήσω απόλυτα! Πάλεψε, διεκδίκησε, όρμα και ότι βγει , ωστόσο κάνε πίσω  όταν βλέπεις πως κάπου στην πορεία θυσιάζεις τα πάντα. Μην χάνεσαι εσύ ο ίδιος και στην τελική ο εγωισμός σου είναι αυτός που θα σε βγάλει λάδι όταν με μαθηματική ακρίβεια οδεύεις προς τον γκρεμό.

Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί τόση μανία να μην χαρακτηριστεί κάποιος εγωιστής!

Είναι κακό το ότι πολλά πράγματα στη ζωή μου τα κατάφερα, απλώς επειδή κάποιος με αμφισβήτησε και πάλεψα να του αποδείξω πως εγώ ο εγωιστής τα κατάφερα καλύτερα από αυτόν; Είναι κακό που θέλω να διεκδικώ το δίκιο μου και θέλω ο απέναντι να κάνει κίνηση όταν πραγματικά πρέπει! Που δεν θέλω να κάνω εγώ  100 βήματα και ο άλλος κανένα, εκτός και αν είσαι τυχερός και προχωρήσει ελάχιστα.

Χμ, δεν νομίζω!

Σαφώς και υπάρχουν και αυτοί, που πετάχτηκαν και παραπάνω, που θα πουν πως μπορεί κανείς εύκολα να χάσει ανθρώπους από γύρω του λόγω του εγωισμού του και πως εξαιτίας αυτού του αυτοκαταστροφικού του μειονεκτήματος είναι αναγκασμένος να μην έχει ποτέ αυτό που θέλει.

Και όμως  ό,τι δεν έγινε είναι ό,τι δεν θελήσαμε αρκετά και όσοι δεν αποτελούν μέρος της ζωής μας , υπάρχουν αρκετοί λόγοι που τους κρατάνε μακριά μας.

Και σίγουρα αυτός ο λόγος, δεν είναι ο εγωισμός!

Υ.Γ Εξάλλου όσο εγωιστής και αν είναι κανείς, όταν το επιβάλλουν οι συγκυρίες χάνει μεγάλο μέρος του εγωισμού του, χωρίς ποτέ όμως να χάνεται ο ίδιος! Γιατί, ας μην ξεχνάμε πως τα όρια ανάμεσα στην έλλειψη εγωισμού και την έλλειψη αξιοπρέπειας είναι λεπτά!  

12746171_1181685741849340_1727559434_n

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s