Μία απο.τα ίδια Speak.Easy

(δεν) υπόσχομαι

Της Θεοδώρας Απότα

Αν οι υποσχέσεις είναι κενές λέξεις τοποθετημένες μέσα σε μια πολύχρωμη συσκευασία, τότε οι άνθρωποι είναι εύθραυστα δημιουργήματα φτιαγμένα από αυτές.

Τι συμβαίνει όταν μια ιστορία έχει μέση, αρχή και τέλος; Σκέφτομαι γιατί έχω βάλει τη «μέση» πριν από την «αρχή». Η μέση συμβολίζει την αδράνεια, το κενό ανάμεσα σε μένα και σε σένα. Η αρχή έγινε χάρη στην υπόσχεση σου. Και φτάσαμε στο τέλος (ή και όχι ακριβώς) όταν συνειδητοποίησα πως δεν την τήρησες. Κατάφερες να δημιουργήσεις έπειτα μία σειρά υποσχέσεων που έδινα στον εαυτό μου. Δεν έχω καταλήξει ποιος έπαθε τη μεγαλύτερη ζημιά, εσύ που άφησες απραγματοποίητη την υπόσχεση σου ή εγώ που ήλπιζα πως δεν θα το κάνεις.

Δεν θέλω να ξοδεύεις το χρόνο μας σε προσχεδιασμένα λόγια για να μου αποδείξεις τι νιώθεις. Το θέμα είναι να μη μου δίνεις λόγους να σε αμφισβητώ. Οι πράξεις είναι πιο δυνατές από κάθε υπόσχεση που είσαι διατεθειμένος να μου δώσεις.

Πόσες φορές έχω γράψει τη λέξη «υπόσχεση» μέχρι τώρα;

Ακολουθεί ησυχία και κάποια λόγια ψιθυριστά –ίσα ίσα ν’ ακούγονται. Αλκοόλ και μικρά διαλείμματα από αυτό. Λογική και μικρές δόσεις παράνοιας. Σκοτάδι κι ελάχιστες χαραμάδες απ’ τις οποίες μπαίνει το φως. Τίποτα και κάτι.

Τελικά τι είναι μια υπόσχεση όταν κάποιος την σπάει;

12736071_1181684311849483_1196962778_n

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s