Κυριακή, γιορτή και σχόλη Speak.Easy

O φίλος μου, ο Ψ.

[Μέρος 1ο]

Της Κυριακής Κοπαράνη

Έχω ένα φίλο, τον Ψ. Δεν είναι πολύ κοινωνικός. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν βγαίνει συχνά, αλλά εγώ τον αγαπώ. Γι αυτό θέλω να σας διηγηθώ πως περνάει τη μέρα του.

Άλλη μια μέρα ξεκινά για τον Ψ και σηκώνεται μετά κόπων και βασάνων από το κρεβάτι του. Δεν υπάρχει και άλλη επιλογή, Τετάρτη μέρα. Ετοιμάζει τον καφέ του, πάντα μέτριο, μόνο με δυο κουταλιές ζάχαρη. Διαφορετικά, δεν τον ακουμπά. Έτσι έχει συνηθίσει. Κάνει ντους, ντύνεται και για να περάσει λίγο η ώρα του ασχολείται με το κινητό. Έρχεται η ώρα να φύγει. Είναι έτοιμος. Έχει πάρει κλειδιά, πορτοφόλι, χαρτοφύλακα και ενώ κατεβαίνει θυμάται «Έκλεισα την τηλεόραση; Κλείδωσα; Τον θερμοσίφωνα μήπως τον άφησα ανοιχτό;». Φυσικά γυρνά να το ελέγξει παρ’ όλο που το έχει κάνει. Έτσι έχει συνηθίσει κάθε μέρα. Έχει αργήσει για την δουλειά του. Όταν επιτέλους φθάσει τον περιμένει ένα χάος. Πεταμένα χαρτιά, συνδετήρες, μολύβια. Πρέπει να τα μαζέψει. Δεν μπορεί το «χάος». Άλλωστε, έτσι έχει συνηθίσει. Το διάλειμμα του είναι ίδιο κάθε φορά. Ίδια ώρα, ίδιο μέρος, ίδιο μεσημεριανό. Ήρθε η άγια εκείνη στιγμή που γυρνάει κουρασμένος σπίτι του. Βλέπει τηλεόραση, την ίδια εκπομπή κάθε βράδυ. Την ίδια ώρα πηγαίνει για ύπνο. Έτσι έχει συνηθίσει. Και την άλλη μέρα ξανά από την αρχή.

Ξαναδιάβασε από την αρχή την ιστορία του φίλου μου. Πόσες φορές είδες την λέξη «ίδιος»; Την έκφραση «Έτσι έχει συνηθίσει»; Προσπάθησε να τις βγάλεις και να φανταστείς τι θα συνέβαινε στην ζωή του Ψ αν έκανε κάτι το διαφορετικό. Πόσες καινούριες εμπειρίες θα αποκτούσε;

Αλλά μισό λεπτό, ας μην βιαστούμε να κατηγορήσουμε τον Ψ. Πολλές φορές του μοιάζουμε.

Y.Γ Αυτός είναι ο Ψ. Είναι ψυχαναγκαστικός. Η ιστορία του μπορεί να σε έκανε να ταυτιστείς ή να θυμηθείς κάποιο πρόσωπο. Μες τις συνήθειες του, βρίσκω εμένα καμιά φορά. Γι αυτό τον αγαπώ τόσο.

 12695984_1181684348516146_201348860_n

Advertisements

One comment

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s