Μετάβαση στο περιεχόμενο

*wonder|wall

[ιστορίες για ανθρώπους που τα προλαβαίνουν όλα] #6

της Νίκης Κωνσταντίνου-Σγουρού

Νομίζω σε όλα τα δωμάτια, σε όλα τα σπίτια και σε όλες τις ζωές υπάρχει εκείνος ο τοίχος. Είναι εκείνη η επιφάνεια που κολλάς όλες τις αφίσες, τις φωτογραφίες από τα πάρτι και τα ταξίδια, τις καρτ ποστάλ και τα φυλλάδια των μουσείων. Όσο κι αν φαντάζομαι τα ξένα σπίτια αυτό είναι το μόνο ασφαλές συμπέρασμα στο οποίο καταλήγω. Καμιά φορά τη λειτουργία αυτού του τοίχου την επιτελούν το ψυγείο ή ένας πίνακας από φελλό με πολλές πινέζες. Ένα ημερολόγιο ταπετσαρία.

Τι γυρνάει στο μυαλό σου;

Κάθε μέρα που περνάει γίνονται πράγματα. Κοιμάσαι, ξυπνάς, έρχεσαι, φεύγεις. Κάποιον σκέφτεσαι. Πάντα. Κάτι σκέφτεσαι. Ένα κλεμμένο παλτό. Μία αίθουσα μεγάλη και κόκκινη. Τις λάσπες και τους ανθρώπους κάτω από την βροχή. Αλλά συνήθως δεν λες τίποτα. Αφήνεις την σκέψη σου να κάνει βόλτες και να γυρίζει πάλι στο ίδιο μέρος: στον τοίχο.

Και μετά είναι μια σειρά από πράγματα που θα ήθελα να σου πω αλλά δεν ξέρω πώς.

Τα ημερολόγια γεμίζουν νοερά, γιατί τελικά ποτέ δεν κάθεσαι να γράψεις τα πάντα. Όλα καταγράφονται στο μαγνητόφωνο του μυαλού σου. Σελίδες επί σελίδων γεμάτες ανείπωτες λέξεις. Προτάσεις όλο νόημα που δεν γράφονται. Επιστολές. Κριτικές βιβλίων. Να πας να δεις εκείνη την ταινία. Είδα αυτή την εικόνα και δεν μπόρεσα να μην σε σκεφτώ.

Γιατί δεν πιστεύω πως υπάρχει άλλος που νιώθει για σένα τώρα, όπως νιώθω εγώ.

Εγώ δεν πιστεύω στα θαύματα. Ξέρω όμως να κάνω όλες τις σκέψεις μια λέξη. Μικρούλα φράση, που χωράει σε ένα τοσοδούλικο χαρτάκι. Που χωράει ανάμεσα στα ήδη κολλημένα. Ένα ποστ-ιτ. Και τελικά όλα καταλήγουν στον τοίχο.

Και ο τοίχος ίσως κάπου κρύβει μια ρωγμή για να γίνει πέρασμα σε μια άλλη μη-πραγματική πραγματικότητα.

[πηγή των παραπάνω είναι το τραγούδι των oasis, που κάποτε άκουγα συχνά και εδώ και καιρό έχω πάψει να ακούω, το διάλεξαν για μένα και έτσι το έβαλα να παίξει και προσπάθησα κάτι να γράψω.]

 

12735580_10204043332123485_817992334_n

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s