Μέλι στην οθόνη σας Speak.Easy

Κούτρα ή Καρδιά;

Και τι είναι η γκομενίτσα ή ο γκομενίτσος για να τους φας; Κομμάτι σοκολάτας, δεν είναι σίγουρα. Αν, λοιπόν, η πείνα προέρχεται από βουλιμία εγωισμού, το σίγουρο είναι ότι θα μείνεις πεινασμένος- και ως γνωστόν, "νηστικό αρκούδι δεν χορεύει".

Της Μελίνας Αμανατίδου

Ακούω το τραγούδι μια φορά  και θέλω να χορέψω-πράγμα που το παθαίνω συχνά. Έχει ρυθμό, έχει ένταση, έχει κάτι, κάτι  που σε κάνει να κουνηθείς από την θέση σου κουνώντας το πόδι σου, χτυπώντας τα δάκτυλά σου και άλλα τέτοια.

Ακούω το τραγούδι για δεύτερη φορά και τρίτη. Τώρα δεν κουνιέμαι τόσο, άλλα ακούω τους στίχους που μου λέει ο Μαραβέγιας  μέσα από τα ακουστικά. Μα, τι λέει ο φίλος; Κάτι για παρτίδες, κάτι για φιλίες, κάτι για κούτρα, κάτι για σαχλόμαγκες, κάτι για φάγωμα γκομενίτσας.

Ας παίξω λίγο με τις λέξεις.

Ας το χωρέσει η κούτρα σου, λέει το τραγούδι κάπου στη μέση. Και ξεκινάω από την μέση του τραγουδιού, γιατί εκεί κόλλησα περισσότερο. Γιατί λέει η κούτρα σου; Κι αν φταίει η καρδιά, γιατί θα την πληρώσει το κεφάλι; Αν η καρδιά τα μπέρδεψε και οδηγεί σε παρτίδες;

Αξίζουν, όμως, αυτές οι παρτίδες;  Παρτίδες, ανάμεσα σε φίλους, ανάμεσα σε φίλες. Ανάμεσα, δηλαδή, στο εγώ και στο εσύ σου, όπως είπα την προηγούμενη Τετάρτη. Μπορείς να σβήσεις μια παλιά φιλία, έτσι απλά για ένα σούρτα φέρτα; Μάλλον, θα είναι πολύ δύσκολο, ίσως και ανόητο. Γιατί αν όντως, ευθύνεται η κούτρα και όχι η καρδιά, τότε ποιος ο λόγος; Αν δεν χτυπάει η καρδιά του εγώ ή του εσύ, για τον αυτόν ή την αυτήν, τότε δεν αξίζει καν να ανοίξεις παρτίδα με τον σαχλόμαγκα. Σε αυτά τα θέματα, όπως και να το κάνουμε, αν δεν χτυπήσει η καρδιά… τι να καταφέρει η κούτρα; Το πολύ-πολύ, μία παρτίδα χωρίς κανέναν νικητή.

Στο τέλος όμως, ακούω τον τραγουδιστή να λέει μέσα στα αυτιά μου «την γκομενίτσα δεν θα μου την φας».

Γελάω.

Και τι είναι η γκομενίτσα ή ο γκομενίτσος για να τους φας; Κομμάτι σοκολάτας, δεν είναι σίγουρα. Αν, λοιπόν, η πείνα προέρχεται από βουλιμία εγωισμού, το σίγουρο είναι ότι θα μείνεις πεινασμένος- και ως γνωστόν, «νηστικό αρκούδι δεν χορεύει». Αν θέλεις να χορτάσεις την πείνα σου και να χορέψεις , άσε τις γκομενίτσες και τους γκομενίτσους , και περίμενε την καρδιά. Εκεί δεν θα χρειαστούν ούτε παρτίδες, ούτε σούρτα φέρτα, ούτε φαγώματα.

Κούτρα και καρδιά θα βρουν ισορροπία.

12695944_1181684358516145_1257338224_n

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s