Μία απο.τα ίδια Speak.Easy

χρόνοι και αποστάσεις

Της Θεοδώρας Απότα

Έχω την καταστροφική συνήθεια να μπλέκω τον ενεστώτα με τον μέλλοντα. Το «τώρα» δεν μου αρκεί και το συνδυάζω συχνά με άλλες λέξεις που κι αυτές συνδυάζονται άψογα με το «θα» και την ακολουθία ρήματος.

Αποδίδω τις ευθύνες αυτής της διαστροφής μου αλλού, κι όχι σε σένα. Όπως στο ότι η γνωριμία μας έγινε τη λάθος χρονική στιγμή. Αλήθεια, πότε είναι πολύ νωρίς και πότε υπερβολικά αργά να γνωρίσεις κάποιον;

Ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον βρεθούμε κάπου, που ούτε ήξερα ότι μένεις. Κάπου, που ούτε ήξερες ότι συχνάζω. Εκεί ακριβώς, σ’ αυτό το κάπου, θα είμαστε ικανοί πλέον να δώσουμε μία ευκαιρία ακόμη στο «τώρα» μας. Χωρίς άνω τελείες και ερωτηματικά.

Αυτό δεν θα πετύχαινε βέβαια, αν δεν υπήρχε η ιδέα να φύγεις.

Να φύγεις από τα μέρη εκείνα που ονόμασες στέκια, από τους ανθρώπους που ονόμασες οικογένεια, από εμένα που δεν ήξερες πώς να με ονομάσεις. Από την υπερβολή που με διακατείχε πάντα και τις αόρατες επιρροές που άφησες πίσω σου.

Νομίζεις ότι πήγες μακριά. Και λέω «νομίζεις» γιατί η χιλιομετρική απόσταση δεν με απασχολεί. Υποθέτω λοιπόν, πως στο μυαλό σου άφησα κάτι που να θυμίζει εμένα. Αυτό που δεν θα αποδεχτώ ποτέ, είναι η διαρκής απορία μου για το τι σκέφτεσαι και η άρνηση σου να μάθω. Πόσο καιρό παίρνει στον ανθρώπινο εγκέφαλο να συνειδητοποιήσει πως οτιδήποτε εισβάλλει εκεί μέσα, δεν βγαίνει ποτέ, όσο μακριά κι αν φύγει;

Θα ερχόμουν στο «μακριά» σου. Δεν θέλω να βρεθούμε στα μισά. Είμαι των άκρων. Θα ερχόμουν. Για να φέρω επιτέλους σε αρμονία τον ενεστώτα με τον μέλλοντα.

12736071_1181684311849483_1196962778_n

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s