Κυριακή, γιορτή και σχόλη Speak.Easy

Λύσε τα δεσμά

Το δικό σου αγαθό είναι οι στόχοι σου. Και μοναδικός τρόπος για να τους κατακτήσεις είναι να αποτοξινωθείς από όλους αυτούς που σου τη δίνουν.

Είσαι 19 χρονών. Μπορεί και 20 ή και 30. Δεν έχει και πολύ σημασία αυτό. Σημασία έχει ότι είσαι σε μια φάση της ζωής σου που κάνεις μια ανασκόπηση όσων έχεις καταφέρει ως τώρα. Φυσικά και δεν είσαι ικανοποιημένος με όλα. Λογικό είναι.

Θέλεις να ανεξαρτητοποιηθείς κι άλλο. Να μην μένεις πια με τους γονείς σου. Να έχεις το δικό σου σπίτι, τα δικά σου χρήματα, την δική σου δουλειά. Θέλεις να πάρεις πτυχίο ή να κάνεις μεταπτυχιακό. Ίσως και να μην θέλεις τίποτα από αυτά. Να σου αρκεί να περνάς καλά χωρίς ευθύνες και υποχρεώσεις. Θέλεις έναν άνθρωπο δίπλα σου, «δικό σου», ή θέλεις την ελευθερία σου, την μοναξιά σου. Θέλεις να βρεις νέους φίλους ή να μεγαλώσεις την ήδη υπάρχουσα παρέα σου. Θέλεις να αρραβωνιαστείς, να παντρευτείς, να κάνεις παιδιά. Ή και όχι. Σκοπός μου δεν είναι να σε τρομάξω. Μπορεί πολύ απλά να θέλεις να δημιουργήσεις την δική σου εταιρεία ή να ασχοληθείς με κάτι που σου φτιάχνει την διάθεση.

Όλα αυτά είναι τα «Θέλω» πολλών από εμάς. Είναι όνειρα ή καλύτερα στόχοι, γιατί οι στόχοι δεν είναι κάτι το τόσο άπιαστο.

Αν θέλουμε να φθάσουμε κοντά σε αυτούς, θα πρέπει πρώτα να κάνουμε ένα «ξεκαθάρισμα». Χρειαζόμαστε λίγη θετική ενέργεια και θέληση. Δεν θα μας έρθουν κι όλα ουρανοκατέβατα. Καλό θα ήταν λοιπόν, να διώξουμε, όσο είναι νωρίς ακόμα, τους «τοξικούς» ανθρώπους από την ζωή μας και να μην εξαρτόμαστε από ό,τι μας αφήνει πίσω. Και δεν μιλάω για δυο τρία βήματα πιο πίσω, αλλά για χιλιόμετρα. Είναι πολλοί άλλωστε και εκείνοι που θέλουν  το καλό μας και προνοούν γι’ αυτό. Το πιο ωραίο είναι ότι υπάρχουν ήδη στη ζωή μας για να μας συμβουλεύουν και να μας αγαπούν.

Επομένως, δεν είναι κακό, που και που, να μηδενίζεις το κοντέρ και να αρχίζεις και πάλι από το μηδέν. Έχεις πολύ δρόμο ακόμα.

Θυμήσου την Πολιτεία του Πλάτωνα. Οι δεσμώτες έπρεπε να λύσουν τα δεσμά για να ανέβουν να δουν το αγαθό. Το δικό σου αγαθό είναι οι στόχοι σου. Και μοναδικός τρόπος για να τους κατακτήσεις είναι να αποτοξινωθείς από όλους αυτούς που σου τη δίνουν. Το ανέβασμα είναι δύσκολο και χρονοβόρο. Ξεκίνα ! Και κάπου εκεί βρίσκεται και ο ήλιος και το φως σου. Σε μία γερή αποτοξίνωση από ουσίες και ανθρώπους βλαβερούς και σκοτεινούς.

12695984_1181684348516146_201348860_n

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s