Μία απο.τα ίδια Speak.Easy

αυτά που θέλω να (σου) πω

Στην πραγματικότητα, δεν με νοιάζει η απάντηση σου. Μάντεψε τι είναι πιο ισχυρό από οποιαδήποτε λέξη μπορείς να μου πεις. Και επιτέλους, δώσε μου να καταλάβω πως μάντεψες σωστά.

Της Θεοδώρας Απότα

Πόσες λέξεις θα χρησιμοποιήσω για να μιλήσω για την λέξη «λέξη»;

Θα σου πω ότι διάβασα κάπου πως ο μέσος άνθρωπος λέει τρεις λέξεις ανά δευτερόλεπτο. Θα μου πεις πως μιλάω πολύ και θα θυμώσω. Όχι με σένα (μα φυσικά πότε σου θύμωσα στ’ αλήθεια;) αλλά με τις σιωπές σου. Τελικά, όχι. Θα θυμώσω με τις λέξεις εκείνες που επιλέγεις να απλώνεις ανάμεσα μας για να χαθεί η αίσθηση της ύπαρξης ενός μικρού ή ενός τεράστιου κενού.

Αναρωτιέμαι πως μια λέξη δική σου, δημιούργησε κάτι πολύχρωμο και πως μια άλλη το έκανε γκρι και το κατέστρεψε. Από πότε το γκρι είναι ισοδύναμο της καταστροφής;

Πιστεύω πως θα βρω τις λέξεις που σ’ αρέσουν και σε ανύποπτες στιγμές θα στις λέω. Μπορεί και να μη τις βρω και να ξοδεύω τα δευτερόλεπτα μας σε άλλες, πιο αυθόρμητες. Δεν ξέρω βέβαια αν εσύ θα τις ακούς. Το μετάνιωσα, όχι.

Θέλω να σου κάνω μία ερώτηση. Δεν έχω σκεφτεί ακριβώς ποια θα είναι. Προσπαθώ να βρω τις κατάλληλες λέξεις και να τις χωρέσω σ’ ένα πλαίσιο. Συνειδητοποιώ πως κανένα πλαίσιο δεν ταιριάζει στα σχήματα που σκέφτομαι.

Αν τελικά βρω τι είναι αυτό που θέλω να σε ρωτήσω, θα μπω στη διαδικασία να προσπαθώ να δώσω κίνητρο στον εαυτό μου να το κάνω. Θα μου απαντήσεις μ’ ένα σύντομο «ναι». Μπορεί και μ’ ένα σύντομο «όχι». Είμαι σίγουρη πως σκέφτεσαι τη λέξη της απάντησης σου πολύ πριν μάθεις την ερώτηση.

Στην πραγματικότητα, δεν με νοιάζει η απάντηση σου. Μάντεψε τι είναι πιο ισχυρό από οποιαδήποτε λέξη μπορείς να μου πεις. Και επιτέλους, δώσε μου να καταλάβω πως μάντεψες σωστά.

12736071_1181684311849483_1196962778_n

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s