Αργώ λίγο, αλλά έρχομαι Speak.Easy

*μπουρμπουλήθρες του καφέ

[ιστορίες για ανθρώπους που τα προλαβαίνουν όλα] #8

της Νίκης Κωνσταντίνου Σγουρού

Αν η ζωή μας ήταν μια θάλασσα από καφέ, εγώ θα κολυμπούσα μέχρι την άλλη άκρη του φλιτζανιού για να σε συναντήσω. Και κάθε μακροβούτι θα ήταν και μια συνάντηση με κάτι που χάθηκε ανεπιστρεπτί.

Στον πάτο του φλιτζανιού θα υπήρχαν πράγματα: όλα εκείνα που οι άνθρωποι χάνουν στα λεωφορεία και αν τα κοιτάξεις προσεχτικά έχουν να πουν μια ιστορία. Δεν χάνονται βέβαια μόνο στα λεωφορεία τα πράγματα. Απώλειες συμβαίνουν παντού και συστηματικά. Όλα τα χαμένα τα ρουφά μια υπόγεια δύναμη και τα βυθίζει στη θάλασσα.

Όμως είπαμε, η ζωή μας είναι μια θάλασσα από καφέ, οπότε και τα χαμένα καταλήγουν στο φλιτζάνι. Στον καφέ δεν ψαρεύει κανείς, οπότε δεν υπάρχει καμία περίπτωση να επανεμφανιστεί τίποτα. Αλλά ακόμα και αν ψάρευε, εκείνο το κασκόλ θα έβγαινε κάπως πιο καφέ. Οι σελίδες του βιβλίου θα είχαν νοτίσει και θα είχαν χρωματιστεί και τα γράμματα θα σκούραιναν επικίνδυνα και κανείς δεν θα μπορούσε πια να διαβάσει τις σημειώσεις στο περιθώριο.

Όμως οι λέξεις που βαφτίζονται με τον πρωινό καφέ είναι οι πιο σωστές. Κι ας είναι λίγο πιο σκούρες. Χουζουρεύουν ακόμα στο κρεβάτι και θέλουν κάποιον να τις ξυπνήσει τελείως. Να τους δώσει έναν λόγο να υπάρξουν και για τον κόσμο των ζωντανών. Να τις σκεφτεί, να τις χρειαστεί και ο μισοκοιμισμένος να τις προφέρει.

Θα κολυμπούσα από τη μια άκρη του φλιτζανιού στην άλλη. Τα πόδια μου θα έκαναν πλαφ-πλαφ και θα γελούσες. Άμα βουτούσα στο βυθό, στην επιφάνεια θα έβλεπες μόνο τα ίχνη της αναπνοής μου. Μπουρμπουλήθρες του καφέ.

 

12735580_10204043332123485_817992334_n

Advertisements

One comment

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s