Εγώ ο απαισιόδοξος Speak.Easy

Το πεπρωμένο αποφασίζει.

Φαντάσου τώρα, λοιπόν, την ζωή σου ως ένα τραίνο που κινείται πάνω σε προαποφασισμένη διαδρομή! Κανείς δεν γνωρίζει το που οδηγεί αυτή η αμαξοστοιχία ενώ ταυτόχρονα είσαι ανίκανος να διαλέξεις συνεπιβάτες, καθώς κάποιος άλλος πουλάει τα εισιτήρια.

Πεπρωμένο, όρος που απαντάται στον όμηρο και προέρχεται από το ρήμα πέπρωται που κατά κυριολεξία σημαίνει αυτό που έχει καθοριστεί από την μοίρα! Σαν πεπρωμένο εννοείται το προδιαγεγραμμένο, που κατευθύνει, απαρέγκλιτα, τον ανθρώπινο βίο, χωρίς ο άνθρωπος να είναι σε θέση να αντιδράσει σε ό,τι η μοίρα του επιτάσσει για το μέλλον και την εξέλιξη του.

Αφού σου έδωσα έναν σύντομο ορισμό της έννοιας του πεπρωμένου βάζοντας σε ταυτόχρονα κατευθείαν στο ψητό, είμαστε έτοιμοι να πάμε παρακάτω!

Φαντάσου τώρα, λοιπόν, την ζωή σου ως ένα τραίνο που κινείται πάνω σε προαποφασισμένη διαδρομή! Κανείς δεν γνωρίζει το που οδηγεί αυτή η αμαξοστοιχία ενώ ταυτόχρονα είσαι ανίκανος να διαλέξεις συνεπιβάτες, καθώς κάποιος άλλος πουλάει τα εισιτήρια.

Ακριβώς έτσι είναι!

Είσαι επιβάτης σε ένα δρομολόγιο που δεν διάλεξες, με προορισμό που δεν είναι της επιλογής σου και με έναν όχλο ανθρώπων γύρω σου που δεν αποφάσισες! Και όμως κάπου ανάμεσα στο προκαθορισμένο και το άγνωστο βρίσκεται το Εγώ σου. Μεταξύ πεπρωμένου και μοιραίου υπάρχει η δική σου βούληση.

Είναι αλήθεια πως δεν ρωτήθηκες για τον διπλανό σου στο βαγόνι, ωστόσο είναι επιλογή σου αν θα τους μιλήσεις ή αν θα επιλέξεις κάποιον άλλον για να ανοίξεις κουβέντα.

Εννοείς τί εννοώ, ελπίζω!

Ακούω ανθρώπους να λένε συνεχώς πως ήταν μοιραίο να συναντήσουν τον τάδε, και πως ήταν γραφτό να γίνουν έτσι τα πράγματα. Δεν αμφιβάλω καθόλου πως κάποιοι άνθρωποι έρχονται στην ζωή μας καρμικά και γίνονται ό,τι πιο πολύ δικό μας! Άλλοι πάλι έρχονται και τους προσπερνάμε.

Και στις δύο περιπτώσεις η μοίρα έδρασε με τον ίδιο ακριβώς καρμικο τρόπο! Μας τους έφερε στον δρόμο μας, ωστόσο εμείς επιλέξαμε ποίους θα κρατήσουμε και σε ποιούς θα δείξουμε την έξοδο κινδύνου.

Οι άνθρωποι γεννιόμαστε επειδή κάποιος αλλος το θέλησε και φεύγουμε για τον ίδιο ακριβώς λόγο!

Είναι καθορισμένη τόσο η αρχή του δρομολογίου όσο και το που βρίσκεται ο τερματικός σταθμός. Στην διάρκεια του ταξιδιού σου όμως είσαι ελεύθερος να κάνεις ότι θέλεις! Να κοιμηθείς, να χαζεύεις από το παράθυρο, να φας , να κουβεντιάσεις.

Έχεις πολλές δυνατότητες, τις οποίες δεν τις περιορίζει κανείς. Αυτές ακριβώς ,οι δικές σου δυνατότητες είναι που κάνουν το ταξίδι τόσο ενδιαφέρον και ξεχωριστό.

Και μην ξεχνάς πως αν δεν σου αρέσει το τραίνο στο οποίο σε έχουν επιβιβάσει, μπορείς να κατέβεις στην επόμενη στάση και να συνεχίσεις με τα πόδια! Ωστόσο, σίγουρα θα έχεις χάσει κάτι από την διαδρομή.

*Το πεπρωμένο είναι καλό να το αποδεχθείς, όταν σου πάει καλά. Αν όχι, μην το λες πεπρωμένο. Πες το αδικία, προδοσία ή απλά κακή τύχη.

Joseph Heller.

12746171_1181685741849340_1727559434_n

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s