Μία απο.τα ίδια Speak.Easy

γραμμένο υπό πίεση

Στην πραγματικότητα όμως, εκείνο το μεσημέρι θα συνειδητοποιήσω πως για όλα αυτά φταίει η λίστα που κάνω. Θα την αφήσω στη μέση και πλέον θα ξέρω γιατί δεν σε πήρα τηλέφωνο.

Της Θεοδώρας Απότα

(νωρίς -πολύ νωρίς- το πρωί)

Είναι εννιά και τέταρτο. Το «πολύ νωρίς» δηλώνει την τάση μου να υπερβάλλω γι’ άλλη μια φορά. Άλλωστε, πόσο βαρετές θα ήταν οι μέρες σου χωρίς την υπερβολή μου ανάμεσα τους;

Θέλω να σε πάρω τηλέφωνο. Διάβασα κάτι. Δεν διαβάζω πολύ. Ίσως σου δίνω αυτή την εντύπωση γιατί μία από τις πολλές επιθυμίες μου είναι να σου λέω όλες τις θεωρίες και τις λέξεις που μαθαίνω. Δεν θα σε πάρω. Διάβασα πως αν πιέσεις κάτι πολύ, φεύγει από τα χέρια σου. Όπως το βρεγμένο σαπούνι για παράδειγμα.

Με πιέζουν οι άνθρωποι που θέλουν μια απάντηση και την θέλουν τώρα, η κατανόηση που πρέπει να δείχνω απέναντι σ’ αυτό και η ικανότητα τους να ζητούν δεύτερη (ή τρίτη) ευκαιρία. Με πιέζουν τα μακροσκελή μηνύματα στο κινητό και η αδυναμία μου να πω τη λέξη «όχι».

Με πιέζει ο ήχος της μηχανής του λεωφορείου και ενίοτε η φωνή σου.

Ίσως κάνω μία λίστα. Θα τοποθετήσω σε μία σειρά τα απανωτά τηλεφωνήματα, τις οθόνες των υπολογιστών, τα μεγάλα λόγια, τις προθεσμίες, τα ρολόγια και τα δέκα δευτερόλεπτα πριν φωνάξεις.

Όλη αυτή η πίεση θα εξαφανιστεί ένα αδιάφορο μεσημέρι. Ένα μεσημέρι που φαινομενικά θα είναι σαν όλα τ’ άλλα. Στην πραγματικότητα όμως, εκείνο το μεσημέρι θα συνειδητοποιήσω πως για όλα αυτά φταίει η λίστα που κάνω. Θα την αφήσω στη μέση και πλέον θα ξέρω γιατί δεν σε πήρα τηλέφωνο.

12736071_1181684311849483_1196962778_n

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s