Μετάβαση στο περιεχόμενο

εικόνες του λιμανιού

της Μαίρης Λεονάρδου*

«συναντήσεις σαν παράσημα μιας ζωής»

Στο λιμάνι η μουσική ακούγεται από παντού, οι κινηματογράφοι υπόσχονται με χτυπητές αφίσες μεγαλεία αφάνταστα, φώτα χρωματιστά στριμώχνονται κάτω από υπόστεγα χωρίς να κρύβονται. Χαμογελάω όταν βρεθώ σ΄αυτό το πλακόστρωτο. Τα μάτια μου ζωηρεύουν από τις τόσες υποσχέσεις που βλέπω τριγύρω, γιατί εκεί έχουν υπάρξει τα πάντα, έρωτας, γέλια, δάκρυ, λόγια μεγάλα. Η πιο μεγάλη και η πιο ντροπαλή περιπέτεια. Είναι διπλή η γοητεία για μένα, διπλά ερεθιστική και προκλητική, έτσι που κάνει πως κρύβεται την ίδια στιγμή που τα προσφέρει όλα. Ξεχνάω το δρόμο, την πόλη, τον εαυτό μου τον ίδιο, χαμένη, υπέροχα ελεύθερη μέσα στο άγνωστο.

Που και που σ΄αυτή την πόλη συνατιούνται οι τροχιές μας. Σ΄ένα λεωφορείο που χαλάει, στεκόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο σε μια βασανιστική αναμονή. Ζητάς ένα τσιγάρο από τον διπλανό σου και κλέβεις μερικά λεπτά από την ιστορία του. Συναντάς αγνώστους που κάνουν ακριβώς την ίδια διαδρομή με σένα, για τον ίδιο ακριβώς λόγο σ΄ένα άλλο σημείο της πόλης. Πέντε, δέκα τυχαίες συναντήσεις στην προβλήτα, τη Μητροπόλεως, σ΄ένα θέατρο, στο μπαρ που άρχισαν όλα. Συναντήσεις σαν παράσημα μιας ζωής. Και όλη η αγωνία, η ενοχή της επιβίωσης παίρνουν σάρκα και οστά μπροστά στα μάτια σου.

*η Μαίρη Λεονάρδου, αναγνώστρια του speakink about, αγαπά τις γραμμένες λέξεις και τις εικόνες της πόλης και μας χαρίζει ένα μικρό κείμενό της 

[φωτογραφία: Teo Karanikas]

Μια σκέψη σχετικά μέ το “εικόνες του λιμανιού Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s