Ανένταχτα Speak.Easy

my life, my choices, my rules

Η ζωή αγαπά τα σκαμπανεβάσματα. Άλλωστε η αιώνια ευτυχία είναι αυτή που φέρει τη μέγιστη δυστυχία. Εξάλλου μέσα στο μαύρο επιβάλλεται να κρύβεται το άσπρο -και αντίστροφα.

Της Σουζάνας Σεργούδη*

Το ζήτημα είναι να ζεις βαδίζοντας πάνω στα δικά σου «θέλω». Στα θέλω σου, που κατ’ αυτόν τον τρόπο ταυτίζονται  με τα «πρέπει». Τότε τα τελευταία δεν είναι καταναγκασμός, αλλά εθελούσια χαλιναγώγηση των παθών και φανέρωση των πραγματικών σου αναγκών.  Ελευθερία στη ζωή δε σου εξασφαλίζουν οι «νόμοι» που θέτουν οι άλλοι, ούτε η κρίση τους που δεν ασκείται γόνιμα. Βλέπεις σήμερα, οι άνθρωποι κοιτούν μοναχά ανταγωνιστικά, δε θέλουν να  μιμηθούν το καλύτερο, εντούτοις παραμονεύουν να το πιάσουν σε μια δύσκολη στιγμή και εκμεταλλευόμενοι αυτή, να πατήσουν πάνω του, προκειμένου  να αναδειχθούν έναντι του.  Γι αυτό φίλε μου άρπαξε τη ζωή κ καν τη δική σου. Γίνε εσύ ο νομοθέτης αυτής. Χτύπα το κατεστημένο. Μην αρκείσαι σε ο,τι σου παρέχουν, γιατί αργά ή γρήγορα θα αγγίξεις την νωθρότητα. Με την ενεργητικότητα κατακτάς τη ζωή. Βγες έξω με εκείνους που αγαπάς, αλλά και με τους άλλους που θα σου μάθουν πράγματα. Έτσι θα πορεύεσαι  και θα βρίσκεσαι ολοένα και πιο κοντά στην ατέρμονη προσπάθεια για την κατάκτηση της ζωής. Βέβαια πρόσεξε να μην παρεκκλίνεις από ηθικής σκοπιάς. Θέσε τα «πρέπει», σαν να είναι εθελούσιες αποφάσεις κι όχι καταναγκασμοί που σου υπαγορεύει η μάζα.

Εγώ αν ρωτάς, μου άρεσε ανέκαθεν να επαναστατώ στο κατεστημένο. Πνεύμα αντιλογίας βλέπεις. Δεν ήμουν ποτέ καθώς πρέπει. Το βρίσκω ανιαρό. Θέλω η ζωή μου να ξεχειλίζει από χρώματα έχοντας όμως ως βάση στην παλέτα μου το άσπρο και το μαύρο. Είμαι νομοθέτης του δικού μου κόσμου! Αλλά κι ο αυστηρότερος δικαστής μου. Δε μου αρέσει να «χαϊδεύομαι». Δεν ωφελεί. Τη μια καταδικάζομαι σε ισόβια και την άλλη αθωώνομαι με πλήρη ομοφωνία.

Η ζωή αγαπά τα σκαμπανεβάσματα. Άλλωστε η αιώνια ευτυχία είναι αυτή που φέρει τη μέγιστη δυστυχία. Εξάλλου μέσα στο μαύρο επιβάλλεται να κρύβεται το άσπρο -και αντίστροφα. Πως αλλιώς θα γεννηθεί το μαγικό γκρι; Που υπό το φως που επιλέγεις να το δεις σου δίνει άλλοτε άσπρο κι άλλοτε μαύρο.

Μια μαγεία η ζωή αγαπητέ μου, κίνησε το ραβδί που έχεις στο χέρι σου και χτίσε την όπως εσύ ποθείς. Και μη χάσεις το πάθος που σε διακατέχει ποτέ. Μη συμβιβάζεσαι με τίποτα λιγότερο από τον πρωταρχικό σου στόχο. Αν αφεθείς στο συμβιβασμό, θα εκτροχιαστείς, θα χάσεις το τέλειο. Περίμενε, πάλεψε και μη συμβιβάζεσαι! Το τέλειο, είναι τέλειο, γιατί δεν είναι εύκολο, γιατί είναι μοναδικό, γιατί απαιτεί θυσίες.

Life is a fairytale and the dragons are the most interesting part of it.


 

*Κλασικός δίδυμος: έντονος ενθουσιασμός και πριν καλά-καλά ξεδιπλωθεί, τσουυυπ να την η βουτιά στο βυθό της απογοήτευσης. Κολυμπούσα ανέκαθεν, νησιώτισσα βλέπεις, δεν καταθέτω τα όπλα μου ακόμη κι αν ξέρω την έκβαση του πολέμου. Κάθε φορά που αποτυπώνω στο χαρτί τη σκέψη μου καταθέτω κι ένα μικρό κομμάτι της ψυχής μου.  Μια ζωή κόντρα στο κατεστημένο και πνεύμα αντιλογίας. Πίνω τον καφέ μου μόνο σκέτο εξ ου και το ότι  δε συμβιβάζομαι μπροστά στο τέλειο, καλή η μετριότητα αλλά «όπου ανθεί ο μέσος όρος παύω να υπάρχω…. αγαπώ τις ακριβές μειοψηφίες». Δηλώνω επιρρεπής στον καλό καφέ, στην γκρίνια, στην πολιτική, στα ταξίδια –ψυχή τε και σώματι- , στο Σοπενχάουερ.

facebook_4096_black

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s