Κυριακή, γιορτή και σχόλη Speak.Easy

υπάρχει ζωή μετά το πρώτο ραντεβού;

Στην ουσία ένα «παιχνίδι» έχει ξεκινήσει και έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Το θέμα είναι πως θα εξελιχθεί αυτό το «παιχνίδι». Αλλά αν το καλοσκεφτείς, στο χέρι σου είναι το ποιες κινήσεις θα διαλέξεις να κάνεις.

Της Κυριακής Κοπαράνη

Την μισή απόσταση την έχεις ήδη διανύσει. Έχεις κάνει την πρώτη κίνηση ή σε έχουν πλησιάσει και ναι, επίσημα έχεις ραντεβού. Βέβαια τώρα αρχίζουν άλλα «προβλήματα». Τι να βάλεις; Τι να πείτε; Που να πάτε; Τι να πιείτε;

Πολύ πιθανόν είναι να έχει προηγηθεί μια συζήτηση. Επομένως, ξέρεις πάνω κάτω τι μπορείτε να συζητήσετε. Τι σε παίρνει να πεις, και τι όχι. Η μέρα πλησιάζει, έχεις προετοιμαστεί ψυχολογικά, και απλά σε τρώει το άγχος και η αγωνία. Δεν θες να απογοητεύσεις αλλά ούτε και να απογοητευτείς. Θέλεις να ενθουσιάσεις και να ενθουσιαστείς. Τα πράγματα πάνε καλά. Πάντα άλλωστε το πρώτο ραντεβού έχει ενδιαφέρον. Πόσο μάλλον όταν το «ραντεβού» σου έχει πολύ ενδιαφέρον. Η ώρα περνάει χωρίς να το καταλάβεις. Όλο εκείνο το άγχος μοιάζει πλέον μακρινό.

Κάτι άλλο όμως σίγουρα σε απασχολεί. Η αρχή έγινε, όμως σημασία έχει η συνέχεια. Θα σου στείλει μήνυμα για να ξαναβγείτε; Αναρωτιέσαι αν άρεσες. Μπορεί εκείνη η βλακεία που είπες να χάλασε την άποψη που είχε για σένα. Εντάξει, μπορεί και όχι. Όλα αυτά σε κάνουν αυτή την φορά να περιμένεις για το «πράσινο φως» της επόμενης συνάντησης. Γιατί δύο είναι τα ενδεχόμενα. ‘Η να θέλει να ξαναβγείτε ή όχι, όσο και αν το δεύτερο σου κακοφαίνεται.

Αν πάρουμε ως δεδομένο ότι ισχύει η πρώτη περίπτωση, στο δεύτερο ραντεβού τα πράγματα είναι πιο χαλαρά. Γνωρίζεστε και αυτή την δεδομένη στιγμή θέλεις να μάθεις ό,τι δεν μπόρεσες να ανακαλύψεις την προηγούμενη φορά. Έχεις ξεπεράσει κάθε ντροπή και αμηχανία, δεν μιλάς πλέον με έναν άγνωστο. Στην ουσία ένα «παιχνίδι» έχει ξεκινήσει και έχει μεγάλο ενδιαφέρον.
Το θέμα είναι πως θα εξελιχθεί αυτό το «παιχνίδι». Αλλά αν το καλοσκεφτείς, στο χέρι σου είναι το ποιες κινήσεις θα διαλέξεις να κάνεις. Α, και μια συμβουλή που διάβασα κάπου: Προσοχή στο κενό μεταξύ των απαντήσεων στην ερώτηση «Θα βγεις απόψε;» Ναι, μάλλον» και «Ναι, μ’ άλλον».

12695984_1181684348516146_201348860_n

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s