Όχι δα Speak.Easy

Ο πλούτος της ζωής

Από την στιγμή όμως που ο άνθρωπος είναι έρμαιο των αδυναμιών και των παθών του, φαντάζει ουτοπικό το να μπορεί να ευτυχήσει με τα χρήματα.

Τα όσα χρόνια ζω, περιτριγυρίζομαι από άτομα που περιφρονούν το χρήμα και θεωρούν πως είναι όντως, η πηγή όλου του κακού.    

Δε θα ξεχάσω ποτέ τη λαχτάρα που ένιωθα (για να πω την αλήθεια , αμυδρά την θυμάμαι ) όταν έπαιρνα το χαρτζιλίκι και έτρεχα στο περίπτερο να πάρω τον μεγαλύτερο πύραυλο που εν τέλει ο μισός κατέληγε στον κάδο. Πλέον έχω συνειδητοποιήσει πως το χρήμα είναι απλά ένα κομμάτι χαρτί το οποίο όμως δεν πρόκειται να πεταχτεί ποτέ σε κάδο.

Το πιο σύνηθες λάθος είναι πως συγκρίνουμε το χρήμα με διάφορες χαρές της ζωής , όπως την αγάπη , το γέλιο, την ευτυχία με αποτέλεσμα συχνά να  καταλήγουμε στο ερώτημα: Χρειάζομαι λεφτά για να ευτυχήσω;
Δεν τυχαίνει να γνωρίζω εάν ο ευτυχέστερος άνθρωπος πάνω στο πλανήτη είναι πλούσιος , ή αν ο πιο πλούσιος είναι ευτυχής.

Από την στιγμή όμως που ο άνθρωπος είναι έρμαιο των αδυναμιών και των παθών του, φαντάζει ουτοπικό το να μπορεί να ευτυχήσει  με τα χρήματα.

Πάντα θα υπάρχει ως στόχος το καλύτερο και το ακριβότερο ενώ σπάνια θα εκτιμάται το κεκτημένο.  Ο φαύλος κύκλος του πλούτου δεν επιτρέπει ποτέ την ικανοποίηση , αφού πάντα θα προσφέρει περισσότερα. Και ενώ συνήθως θα πρέπει να συγκρίνεσαι με το καλύτερο , σε αυτόν τον τομέα θα κάνεις μια εξαίρεση. Σκέψου πως όσο περισσότερο αυξάνεται κάτι , τόσο πιο δεδομένο γίνεται.

 

Δε θα πρέπει όμως να ξεχνάμε πως το χρήμα σε κάθε περίπτωση βελτιώνει  τη ποιότητα της ζωής και ικανοποιεί οποιαδήποτε επιθυμία σε υλικά αγαθά. Ο πλούτος σου χαρίζει άνεση , καλοπέραση και κάνει τον κάθε πόνο να μοιάζει λιγάκι πιο ανώδυνος. Ωστόσο , φρόντισε να μη ξεχνάς πως η αξία ορισμένων πραγμάτων είναι ανεκτίμητη.

Μέτρα όλα εκείνα που έχεις, τα οποία το χρήμα δεν μπορεί να αγοράσει και θα συνειδητοποιήσεις πόσο πλούσιος είσαι.

12067122_10204262640966069_1656927067_n

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s