Κυριακή, γιορτή και σχόλη Speak.Easy

Θέλω κάτι να σου πω

Της Κυριακής Κοπαράνη

Ίσως δεν έπρεπε να σου πω μερικά από όσα σκέφτομαι. Κάποια πράγματα άλλωστε πρέπει να τα κρατάς για τον εαυτό σου. Δεν είναι όλα φτιαγμένα για να ειπωθούν.

Αλλά εγώ θέλω να σου μιλήσω. Να σου πω ότι νιώθω άσχημα όταν σκέφτομαι την υπόσχεση που μου έδωσες. Εκείνη που έλεγες ότι θα είσαι πάντα εδώ όταν σε χρειάζομαι. Όμως δεν είσαι και μάλλον δεν σε νοιάζει πια. Δεν πειράζει. Αλήθεια σου λέω. Απλώς μην δίνεις υποσχέσεις που δεν μπορείς να κρατήσεις. Ειδικά όταν ξέρεις ότι βασίζομαι σε αυτές. Είναι άσχημο να φεύγεις χωρίς καμία εξήγηση. Γιατί χρωστάς έστω μία, όσο δύσκολο και αν σου φαίνεται. Όσο δύσκολο κι αν είναι. Ποιος θέλει άλλωστε να δίνει εξηγήσεις; Για όλους δύσκολο είναι. Αλλά καμιά φορά το χρωστάς σε κάποιον. Αυτός ο “κάποιος” το χρειάζεται περισσότερο απ’όσο νομίζεις.

Προφανώς δεν σε νοιάζει αν είμαι καλά. Ένα «Μια χαρά» δεν είναι αρκετό. Κάποιες φορές είναι ψεύτικο ξέρεις. Αλλά είναι κατανοητό το ότι δεν σε ενδιαφέρει. Και στο ξανά λέω, δεν είναι κακό αυτό. Το κακό είναι η αδιαφορία και η ανικανότητα να κρατήσεις την υπόσχεσή σου. Γιατί εύκολα δίνεται, αλλά δύσκολα κρατιέται. Πόσο μάλλον όταν σε είχα προειδοποιήσει. Σου είχα πει ότι δεν θέλω να μου υποσχεθείς τίποτα εάν δεν θα είσαι εδώ να το εκπληρώσεις, να δώσεις στην υπόσχεση σου την πραγματικότητα που της αξίζει.

Το ξέρω ότι μάλλον στα λέω μπερδεμένα και ίσως επαναλαμβάνομαι, αλλά δεν πρόκειται να σου πω κάτι άλλο. Ούτε να σε ενοχλήσω ξανά. Δεν έχω τέτοιο σκοπό. Ήθελα απλά να τα βγάλω από μέσα μου. Αλλά θέλω να ξέρεις ότι η υποτιθέμενη αδιαφορία κάποιου, καμιά φορά είναι άμυνα. Η πραγματική όμως αδιαφορία είναι ό,τι χειρότερο και πίστεψέ με, κανείς δεν την αξίζει.

12695984_1181684348516146_201348860_n

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s