Αχίλλειος πένα Speak.Easy

αν υπήρχε στην ζωή το panic button.

Όμορφα και άσχημα συμβάντα αφιλτράριστα, ας έρθουν και ας φύγουν από την ζωή μου δίνοντας μου τα μαθήματα που πρέπει να λάβω από το εκάστοτε. Όλα στο κόκκινο - όπως κόκκινο ήταν το κουμπί.

Του Αχιλλέα Μζ.

[όσο έγραφε άκουγε αυτό]

Αναρωτήθηκα τι περιείχε εκείνο το ογκώδες κουτί που βρήκα μπροστά στην πόρτα μου . Σφιχτά το αγκάλιαζε ένα κόκκινο καρό χαρτί περιτυλίγματος και κάτι κορδέλες πολύχρωμες. Για την ημέρα της γιορτής μου, το δώρο αυτό έφτασε νωρίτερα από τα άλλα γιατί ήταν και το πιο ξεχωριστό. Δεν πήρα καμία απάντηση όταν φωναχτά ρώτησα «τι είναι αυτό;». Στο πλάι υπήρχε μία ταιριαστή με το όμορφο περιτύλιγμα κάρτα που έγραφε ένα ξερό «με αγαπη» χωρίς στίξη, χωρίς τόνους, χωρίς κεφαλαία και μικρά – σαν να την έγραψαν κάπως βιαστικά. Παραδίπλα ένα φωτοτυπημένο χαρτί πάλι με χρώματα έντονα και γράμματα μεγάλα που θα μου έδινε την απάντηση.

«Panic Button. Κουμπί πανικού ή και συναγερμός.» ξεκινούσε το φυλλάδιο οδηγιών που συνόδευε το πρωτότυπο δώρο. Και κάπως έτσι συνέχιζε «Πες το όπως θέλεις. Μία συσκευή σχεδιασμένη για να προειδοποιεί όταν μία ιδιοκτησία ή ένα πρόσωπο βρεθεί σε κατάσταση κινδύνου. Σου ακούγεται περίεργο αλλά για να το κρατάς στα χέρια σου το προφανές είναι πως υπάρχει. Το συναντάς και το αναγνωρίζεις σε πιο απλές μορφές όπου μοναδική του λειτουργία είναι η προφύλαξη και η ασφάλεια προσώπου ή και ιδιοκτησίας.

Το συγκεκριμένο κουμπί, κάπως διαφορετικό από τα υπόλοιπα με το πάτημα του δύναται να διαγράψει μία στιγμή, περίσταση ή κατάσταση πριν, κατά την διάρκεια ή αφού συμβεί. Προσοχή όμως μόνο μία. Όχι παραπάνω. Μπορείς να μην το χρησιμοποιήσεις ποτέ έως και να κάνεις χρήση του μόνο μία φορά. Θα πρέπει αυτήν την φορά να την έχεις αποφασίσει από καιρό. Δεν αποτελεί προϊόν φάρσας. Είναι πιο σοβαρό από όσο φαίνεται. Η διαγραφή του γεγονότος σημαίνει την ταυτόχρονη εξάλειψη των συναισθημάτων που φυσιολογικά θα επακολουθούσαν και αφορά όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Συναρμολόγηση: τοποθετήστε το κόκκινο μπουτόν πάνω στην βάση. Χρήση: Απλά πατήστε το μπουτόν όταν θελήσετε. Λειτουργεί με 2 μπαταρίες AA, δεν περιλαμβάνονται στην συσκευασία. Να μην χρησιμοποιείται από ανηλίκους» 

Δηλαδή με το που περάσεις τα 18 είσαι έτοιμος να αποφασίσεις τι θέλεις και τι δεν θέλεις να ζήσεις; Επίσης πώς γνωρίζω αν η κατάσταση που θα επιλέξω να διαγράψω είναι η σωστή και δεν θα ακολουθήσει κάτι χειρότερο και τότε θα χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο που αχρήστευσα την μία και μοναδική μου ευκαιρία να μην ζήσω κάτι που δεν επιθυμώ; Τέλος ποιος θα μου εγγυηθεί την εύρυθμη και ανεπηρέαστη από το τάδε γεγονός συνέχεια της ζωής μου μετά την διαγραφή;

Γεμάτος αμφιβολίες τσαλάκωσα το χαρτί με τις οδηγίες και το πέταξα στο κουτί. Δεν μου ήταν δα και τόσο χρήσιμο γιατί αφενός η συσκευή ήταν απλούσταση στην χρήση της και αφετέρου διότι εκείνη την στιγμή πήρα μια πολύ σημαντική απόφαση – σημαντικότερη και από το ποιο γεγονός θα ήθελα να διαγράψω. Όπως σε μια δύσκολη στιγμή μου είχαν πει, όλα υπάρχουν για να μπαίνουν στις ζωές μας χωρίς καν να το αποφασίσουμε. Τόσο τα ευχάριστα, όσο και τα δυσάρεστα γεγονότα είναι δημιουργημένα για τους ανθρώπους. Πόσο ωραία θα ήταν άλλωστε μια ζωή χωρίς διακυμάνσεις; Οι χαρές και οι λύπες είναι το αλάτι και το πιπέρι της ζωής. Ποιο φαγητό είναι όμως ωραίο με μόνο υπερβολικό αλάτι ή πιπέρι;

Όμορφα και άσχημα συμβάντα αφιλτράριστα, ας έρθουν και ας φύγουν από την ζωή μου δίνοντας μου τα μαθήματα που πρέπει να λάβω από το εκάστοτε. Όλα στο κόκκινο – όπως κόκκινο ήταν το κουμπί. Το κοίταξα όπως ήταν γυαλιστερό και αναλογίστηκα ποιο από όλα εκείνα που με στενοχώρησαν – ήταν και πολλά – με κατέβαλε περισσότερο. Αποφάσισα για κάποιο.

Για δευτερόλεπτα σκέφτηκα να καταρρίψω τις πεποιθήσεις και τις θεωρίες μου περί καλών και κακών συμβάντων που πρέπει από κοινού να μου μαθαίνουν κάτι.

Στον φόβο του να ζω με τον πειρασμό της ύπαρξης του το πάτησα. Και αποφάσισα να διαγράψω την γνωριμία μου με το κουμπί του πανικού.

Τι να περιέχει άραγε αυτό το ογκώδες κουτί που βρίσκεται μπροστά στην πόρτα μου;

12736353_1181684325182815_89737390_n

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s