Χρυσαφένιες ιστορίες Speak.Easy

Αντί προλόγου

Της Φάτα Μοργκάνα

Λένε πως όταν πρωτομπεί κάποιος σε ένα δωμάτιο γεμάτο ανθρώπους, μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα έχει δώσει ήδη την πρώτη εντύπωση. Είναι η αύρα του καθενός που εκπέμπει στο δωμάτιο, είναι η γλώσσα του σώματος που προδιαθέτει τον συνομιλητή, είναι ένα μειδίαμα.

Φανταστείτε τώρα πως βρίσκεστε σε αυτό το υποθετικό δωμάτιο και μπαίνει κάποιος στο χώρο αυτό (ας πούμε υποθετικά πως αυτός ο κάποιος είμαι εγώ) και πριν σας συστηθεί ή έστω χαιρετίσει βιαστικά, αρχίζει να σας μιλάει για το πως είναι η δουλειά στη νύχτα, τι πρέπει να αποφύγεις για να μην πάει λανθασμένα η μετακόμισή σου, πόσα πρώτα αποτυχημένα ραντεβού χρειάζονται για να σε διαγράψουν από τους καταλόγους των διαθέσιμων εργένηδων. Να σας βομβαρδίζει τέλος πάντων με ιστορίες και την υποκειμενική προσωπική του άποψη πάνω σε αμφιλεγόμενα θέματα.

Τα παραπάνω προσπαθώ να αποφύγω στην πρώτη μας ηλεκτρονική γνωριμία. Βασιλεύει ένα χάος στο κεφάλι μου, οπότε θα πρέπει να προσπαθώ σκληρά να μην χάνω τον μίτο μου. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν έρθει πολλές αλλαγές στη ζωή μου κι έτσι έχω μαζέψει μια βαλίτσα γεμάτη ιστορίες καθημερινής τρέλας που θα σας τις αφηγηθώ με τον καιρό. Θα προσπαθήσω να μην γράψω ψέματα, γι αυτό και προτιμώ να διατηρήσω την ανωνυμία μου.

Καθώς γράφω μια εισαγωγή, κανονικά θα έπρεπε να τελειώσω κάπου εδώ το κείμενό μου. Όμως αν το κάνω αυτό θα νιώθω σαν να ξεντύνομαι τόση ώρα με νάζια μπροστά σας και μόλις βγαίνει και το τελευταίο ρούχο λέω: «Εγώ τώρα μπαίνω για μπάνιο. Ας κλείσει κάποιος το θερμοσίφωνα παρακαλώ. Κλειδώνω την πόρτα, δεν μπαίνει κανείς». Οπότε ψάχνοντας μέσα στα σχολικά μου χρόνια βρήκα μια ιστορία άκρως αντιερωτική που όμως προς μεγάλη έκπληξη αρκετών (υποθέτω) συμπεριλαμβάνει ένα αγόρι, ένα κορίτσι και το ραντεβού τους.

Το ραντεβού έλαβε χώρα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Δεν υπήρχε μέχρι τότε πρώτο φιλί, οπότε λίγη αγωνία και λίγη πλαστική μαγεία πλανιώντουσαν στον αέρα. Τότε το λιμάνι ήταν στις πολύ καλές εποχές του όσον αφορά την επισκεψιμότητα εφήβων και καθώς ο καιρός ήταν καλός υπήρχε λαοθάλασσα δίπλα στην πραγματική κρυστάλλινη(;) θάλασσα της πόλης. Το αγόρι με δυο δρασκελιές βρήκε στο πιο μακρινό κομμάτι της προκυμαίας ένα σημείο για να καθίσουν, το οποίο κομμάτι όμως έγλυφε αισθησιακά το θαλασσινό νερό. Το κορίτσι για χάρη του ρομαντισμού κάθισε και χαμογέλασε φιλικά.

Δεν θέλω να μακρηγορήσω. Το ραντεβού προχώρησε, η συζήτηση κυλούσε ομαλά, το αγόρι έσκυψε και φίλησε το κορίτσι. Στη συνέχεια με το ένα χέρι προσπάθησε να πνίξει λίγο το κορίτσι (και ενδεχομένως έπειτα να το πετάξει στη θάλασσα, θα ήταν το πιο βολικό και λογικό). Το κορίτσι φρίκαρε από μέσα του και χαμογέλασε φιλικά από έξω του, ψάχνοντας να βρει το ευχάριστο κομμάτι της ωραίας καλοκαιρινής βραδιάς.

Ώσπου χτυπάει το τηλέφωνο. Το αγόρι απαντάει και μιλάει με τον φίλο του. Το κορίτσι κοιτάζει τη θάλασσα και ακούει το φλατς φλουτς που της πιτσιλάει τα ρούχα, ευγνωμονώντας το τηλεφώνημα που την έσωσε από μια μάχη για τη ζωή της (διότι το ένα και εξήντα με το ένα και ενενήντα δεν μάχονται ίσα πλάι στο κύμα). Και τότε ακούγεται το καταπληκτικό: «Εγώ σε δέκα λεπτά φεύγω από εδώ, να βρεθούμε στην πλατεία». Πράγματι σε δέκα λεπτά οι δύο έφηβοι αποχαιρετιόντουσαν για τελευταία φορά και ο καθένας προχώρησε σε αντίθετη κατεύθυνση με τεράστια ερωτηματικά να αιωρούνται πάνω από το κεφάλι του.

Αν λοιπόν πρέπει να κρατήσετε κάτι από το σημερινό άρθρο, αυτό είναι πως αν δεν περνάτε καλά σε ένα μέρος, τότε μπορείτε χωρίς τύψεις όταν βαρεθείτε να σηκωθείτε και να φύγετε. Πάντοτε όμως χαιρετώντας ευγενικά. Έτσι κι εγώ σε αυτό το σημείο φεύγω από το υποθετικό δωμάτιο και σας αφήνω, όχι λόγο αδράνειας, αλλά γιατί το πασχαλινό τραπέζι στους κύκλους μου κρατάει πέντε συνεχόμενες ημέρες περίπου και πρέπει να πάω να κρατήσω το πόστο μου, δίπλα στο πιάτο με τις τηγανιτές πατάτες.

Δίνουμε ραντεβού σε δύο εβδομάδες για περισσότερα και ενδιαφέροντα λόγια, να είστε καλά.

Μέιλ επικοινωνίας: fata.morgana.0516@gmail.com

13435905_1275096849174895_1931299893_n

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s