Μία απο.τα ίδια Speak.Easy

γι’ αυτούς που ψάχνουν πάντα αναπτήρα

Οφείλω να παραδεχτώ παρ’ όλα αυτά, πως κάποια φορά επέλεξα ένα τσιγάρο αντί μιας λέξης. Δεν έχω αντιληφθεί ακόμα αν με έβλαψε περισσότερο το τσιγάρο ή αυτό που δεν είπα.

Της Θεοδώρας Απότα

(σε μια προσπάθεια απόδοσης μιας παραλίγο δικής μου πραγματικότητας)

Θα μπορούσα να πω πως δεν έχω εκνευριστεί ποτέ επειδή δεν έχω φιλτράκια και πως έχω προσπαθήσει να κόψω το κάπνισμα. Δεν θα το κάνω, δεν ισχύει τίποτα από τα δύο. Αν περνούσε απ’ το μυαλό μου η ιδέα να το κόψω, θα χρειαζόμουν ένα τσιγάρο να το σκεφτώ. Θα αναφέρω λοιπόν μόνο πως οι γραμμές αυτές συνοδεύονται από κρύο καφέ και πολύχρωμες γόπες. Το τασάκι έγινε καμβάς και τα τσιγάρα πινέλα από διαφορετικά κραγιόν.

Η ύπαρξη κενού χρόνου λειτουργεί μάλλον εναντίον μου. Φταίνε εκείνα τα ατελείωτα λεπτά στις στάσεις των λεωφορείων κι εσύ που δεν δίνεις όση σημασία θα έπρεπε στα δευτερόλεπτα και αργείς. Κάπου εκεί, ανάμεσα στα χρονικά πλαίσια που μικραίνουν και μεγαλώνουν ανάλογα με τους υπολογισμούς σου, εγώ καπνίζω.

Η υπερβολή μου δυσκολεύεται να περιοριστεί και να χωρέσει σε κουτιά για το δικό μου χατίρι. Καπνίζω πολύ και μιλάω πολύ. Έγραψα δύο φορές τη λέξη «πολύ». Καθόλου αρμονικός συνδυασμός, δε νομίζεις; Οφείλω να παραδεχτώ παρ’ όλα αυτά, πως κάποια φορά επέλεξα ένα τσιγάρο αντί μιας λέξης. Δεν έχω αντιληφθεί ακόμα αν με έβλαψε περισσότερο το τσιγάρο ή αυτό που δεν είπα.

Εσύ πόσα τσιγάρα άναψες για να σβήσεις κάτι απ’ το μυαλό σου; Γεμίζεις τασάκια προσπαθώντας ν’ αδειάσεις κάτι λίγο από τον εαυτό σου. Πόσες σκέψεις ν’ αντιστοιχούν άραγε σε μια τζούρα;

Ρίχνω τις ευθύνες σ’ όσους έχουν λίγη περισσότερη κακή επιρροή πάνω μου και πάω στο περίπτερο να πάρω τσιγάρα.

 

12736071_1181684311849483_1196962778_n

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s