Μπες στα παπούτσια μου Χωρίς κατηγορία Speak.Easy

Ο χρωματισμένος

Της Μαρίας Χατζηκαλλία

 

Ήθελε πάντοτε να προσεγγίσει την τελειότητα. Αφαιρούσε από πάνω του οτιδήποτε απειλούσε την αρμονία του. Από μικρός υπήρξε ταγός των συναισθημάτων του. Μόνο μία φορά.

Χόρευε χωρίς μουσική, μή τυχόν και τον πλανέψει η ομορφιά της. Κουνούσε τα χέρια και τα πόδια του σε έναν εγκεφαλικό ρυθμό. Ποτέ δεν παρέκκλινε. Μόνο μία φορά.

Όταν γνώριζε ανθρώπους ποτέ δεν ρωτούσε τίποτα άλλο πέρα από το όνομά τους. Δεν ήθελε να τον ρωτάνε τίποτα άλλο πέρα από το όνομά του. Ύστερα τους κατέτασε σε μικρές αυτοδημιούργητες συντεχνίες. Πράσινοι, μπλέ και κίτρινοι. Είχε φτιάξει βλέπετε έναν κατάλογο χρωμάτων. Οι χρωματισμένοι άνθρωποι έλεγε και χαμογελούσε. Μόνο που προσέξτε, κόκκινο δεν περιείχε ο κατάλογος. Ό Θέε μου, πόσο το φοβότανε το κόκκινο. Μόνο μία φορά.

Από μικρός υπήρξε ερωτευμένος με τις Κυριακές. Η πληρότητα τους τον ολοκλήρωνε, η καθαροσύνη τους τον λύτρωνε. Τις Κυριακές ο δύστυχος αυτός άνθρωπος κλειδαμπαρώνονταν στο σπίτι του, καθόταν μπροστά στο παράθυρο, φορούσε τα γυαλιά του και χαμογελούσε ευτυχισμένος. Ήταν τόσο ασφαλής που φοβόμουν γι ‘αυτόν. Πότε δεν έβγαινε Κυριακή από το σπίτι του. Έτρεμε στην ιδέα ότι μετά την Κυριακάτικη αυτή βόλτα θα έμενε για πάντα έξω με τους χρωματισμένους.

Μόνο μία φορά.Μία φορά, μία Κυριακή πρωί, χάλασε τη στοιχειομετρία του. Δεν χρωματίστηκε απλώς, μα βάφτηκε κόκκινος. Ήταν τόσο όμορφος. Ερωτεύτηκα αυτό το κόκκινο. Μα από τότε δεν το ξαναείδα. Περνώντας από το ίδιο μέρος την επόμενη μέρα μου είπανε πως είδανε κάποιον ντυμένο στα λευκά να χαμογελάει χωρίς λόγο. «Μπά δε θα ήταν αυτός» σκέφτηκα.. Το κόκκινο δεν είναι χρώμα καθαρό.

[Το κόκκινο λερώνει.]

ws

12746562_1181684331849481_1553688928_n

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s