Κυριακή, γιορτή και σχόλη Speak.Easy

Τα party που δεν πήγες.

Της Κυριακής Κοπαράνη.

Πάντα στις μεγάλες παρέες υπάρχει εκείνο το άτομο, που είναι ήσυχο, δεν μιλάει και πολύ, δεν είναι το πρώτο άτομο που θα συνεννοηθείς για να βγεις μαζί του για να βγείτε βράδυ. Σίγουρα αυτή την στιγμή που μιλάμε σου έχει έρθει κάποιο στο μυαλό. Είτε είναι ένας συμμαθητής σου, είτε ένας γνωστός ή και ένας φίλος σου.

Και αν ποτέ έμπαινε κανείς στην διαδικασία να ψάξει λίγα παραπάνω πράγματα για αυτόν τον άνθρωπο, θα ανακάλυπτε πολλά περισσότερα από όσα άφηνε οι υπόλοιποι να αντιληφθούν. Θα συνειδητοποιούσε ότι δεν είναι τόσο κοινωνικοί και δεν προσαρμόζονται εύκολα σε διαφορετικές καταστάσεις και περιβάλλοντα. Απλά δεν είναι τόσο εύκολο.

Το μόνο κακό που θα μπορούσε να βρει σε όλο αυτό θα ήταν εκείνο το παράπονο και την λύπη στον τόνο της φωνής αυτού που έχασε τόσα party και τόσες εξόδους, όταν τύχαινε να μιλήσει για αυτά.

Γιατί είναι εκείνο το άτομο που τώρα δεν μπορεί να συμμετέχει στις συζητήσεις που έχουν να κάνουν με αναμνήσεις από τα «μεγάλα» γεγονότα της μαθητικής ζωής των υπολοίπων. Δεν θα μπορεί να γελάσει με το ατύχημα της ωραίας του σχολείου στον χορό της Γ’ Γυμνασίου, ούτε να θυμηθεί τον αστείο χορό της καθηγήτριας στην εκδρομή της Β’ Λυκείου. Γιατί πολύ απλά δεν ήταν εκεί.

Πάντως ένα είναι το σίγουρο και είμαι πολύ χαρούμενη για αυτό. Και το άτομο που έχω εγώ στο μυαλό μου έχει αλλάξει αρκετά. Πλέον βγαίνει, πηγαίνει σε party, συναντήσεις και εξόδους. Δεν αγχώνεται πλέον να γνωρίσει καινούρια άτομα ούτε να πάει κάπου που δεν έχει ξανά πάει. Και όλα αυτά γιατί μάλλον κατάλαβε τι έχανε τόσο καιρό και άφησε πίσω της ότι την έκανε να αισθάνεται άσχημα. Δεν νομίζω να καταλάβατε για ποιον μιλάω. Και δεν έχει και καμιά σημασία άλλωστε. Φτάνει που είναι καλά. Σωστά;

12695984_1181684348516146_201348860_n

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s