Speak.Loud Spread the news

Spread the news #12

[Εναλλακτικό δελτίο (εκτάκτως) 16/05]

Της Χριστίνας Καπουρτζούδη

Flea markets στα Βόρεια

Αρχικά, I’m back bitches. Ξέρω, ξέρω, δύο βδομάδες ήταν αυτές, αλλά πάει έγινε το come back και μαζί του φέρνει μια πολύ ευχάριστη πρωτοβουλία που ευελπιστούμε να καθιερωθεί μελλοντικά ως θεσμός. Ta flea markets, που ναι, τα είχαμε και στο χωριό μου, είναι υπαίθριες αγορές, αρκετά μεγάλες σε έκταση, στις οποίες μπορείς να βρεις βίντατζ αντίκες, κοσμήματα, μεταχειρισμένα ρούχα, αξεσουάρ και μικροαντικείμενα για το σπίτι σε τιμές ευκαιρίας (ένας παράδεισος για μας τους χίπστερς δηλαδή) Στο εξωτερικό, αποτελούν καθημερινή συνήθεια, μια συνήθεια που επιχειρεί η ομάδα του Upnloud και του Xariseto σε συνεργασία με το Thrift Shop να περάσει και στην Θεσσαλονίκη.

Το πρώτο flea market το διοργανώνει το Xariseto με το Thrift Shop και θα διεξαχθεί στις 3 και 4 Ιουνίου από τις 11 το πρωί ως τις 12 το βράδυ (ακριβώς πριν την εξεταστική μου, μια φορά γίνονται τέτοια χαπενινγκ μάνα πρέπει να πάω.) Σε αντίθεση με τις τυποποιημένες υπαίθριες αγορές, η συγκεκριμένη θα πλαισιώνεται από live bands, dj sets, juggling, street food, παιχνίδια για μικρούς και ενημερώσεις αγορών για το μεγαλύτερο κοινό. Σε μία έκταση 1.500 τμ σχεδόν, ανάμεσα στο Άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου και τις Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου στην Νέα Παραλία, περισσότεροι από 200 -μέχρι στιγμής- εκθέτες θα στήσουν την πραμάτεια τους, η οποία περιλαμβάνει από βινύλια, κόμικς και αντίκες μέχρι ρούχα και κοσμήματα από δεύτερο χέρι. Tη σκυτάλη του δεύτερου flea market αναλαμβάνει η ομάδα του UpnLoud, η οποία θα ανακοινώσει σύντομα περισσότερες πληροφορίες για την διοργάνωση του Σεπτεμβρίου.

Πηγή: parallaximag.gr

Ο Ομπάμα πάει Χιροσίμα

Ο Μπαράκ Ομπάμα είναι ο πρώτος εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ που θα επισκεφθεί τη Χιροσίμα, την πόλη που επλήγη από τις πυρηνικές βόμβες των Αμερικανών κατά τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Στις 6 Αυγούστου 1945, οι ΗΠΑ έριξαν την πρώτη πυρηνική βόμβα στη Χιροσίμα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 140.000 άνθρωποι. Αυτοί που επιβίωσαν του αρχικού πλήγματος πέθαναν αργότερα λόγω της έκθεσής τους στη ραδιενέργεια. Τρεις ημέρες αργότερα, οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις έριξαν και δεύτερη πυρηνική βόμβα, στο Ναγκασάκι, σκοτώνοντας περίπου 74.000 ανθρώπους. Τα δύο πλήγματα παραμένουν αντικείμενο έντονης αντιπαράθεσης τόσο στις ΗΠΑ όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Επί χρόνια η Ιαπωνία ζητεί από τους παγκόσμιους ηγέτες να επισκεφθούν τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, προκειμένου να δουν τη φρίκη που προκάλεσαν οι πυρηνικοί βομβαρδισμοί και να συμμετάσχουν στις προσπάθειες για την κατάργηση των πυρηνικών οπλοστασίων. Πολλοί πιστεύουν ότι η επίσκεψη Ομπάμα αποτελεί έμπρακτη συγγνώμη, μια συγγνώμη που καθυστέρησε σχεδόν 70 χρόνια. Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, η επίσκεψη αποτελεί προσπάθεια να επισημανθεί η δέσμευση των ΗΠΑ στην «ειρήνευση και την ασφάλεια ενός κόσμου χωρίς πυρηνικούς εξοπλισμούς». Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο πρόεδρος Ομπάμα θα επισκεφθεί το Πάρκο του Μνημείου στην Ειρήνη, «όπου θα κοινοποιήσει τις διαπιστώσεις του για τη σημασία του Μνημείου, αλλά και για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα εκεί», όπως τουλάχιστον ανέφερε ο σύμβουλος για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής του Αμερικανού προέδρου, Μπεν Ρόουντς. Η επίσκεψη του Αμερικανού ηγέτη θα έχει και συνέπειες για την ευρύτερη περιοχή, ιδιαίτερα σε μια χρονική στιγμή κατά τη οποία η Βόρεια Κορέα προσπαθεί να αναπτύξει το πυρηνικό της οπλοστάσιο και κάνει δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων. Κατά την ολοκλήρωση του συνεδρίου του Εργατικού Κόμματος της Βόρειας Κορέας, οι αινιγματικοί της ηγέτες δεσμεύθηκαν ότι θα εξακολουθήσουν την ανάπτυξη των οπλικών τους συστημάτων, παρότι η πρακτική αυτή έχει ήδη οδηγήσει στην επιβολή σκληρών κυρώσεων στη χώρα.

Πηγή: Η καθημερινή

Atlantis

Φθάνει η εποχή που εύχεσαι να αρχίζουν να εξαφανίζονται ως δια μαγείας τα κιλά από τις πίτσες που έτρωγες στις 3 το χάραμα όλο το χειμώνα, αλλά για κακή σου τύχη δεν γίνεται. Για κακή μας τύχη, επίσης, εξαφανίστηκαν και πέντε από τα νησιά του Σολομώντα, κάτω από τον Ειρηνικό Ωκεανό, ενώ σε έξι ακόμα έχει σημειωθεί δραματική υποχώρηση της ακτογραμμής ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής. Στο συμπέρασμα αυτό οδηγήθηκαν Αυστραλοί επιστήμονες αφού μελέτησαν δορυφορικές εικόνες και ιστορικά στοιχεία. Πιο συγκεκριμένα, μέσω δορυφορικών εικόνων αντιλήφθηκαν ότι πέντε νησιά με βλάστηση έχουν εξαφανιστεί. Επιπλέον, η ακτογραμμή έξι άλλων νησιών έχει σημειώσει δραματική υποχώρηση. Σε δύο μάλιστα από αυτά οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τους οικισμούς όπου διέμεναν από το 1935 και να αναζητήσουν καινούρια στέγη κάπου αλλού. Σύμφωνα με την έρευνα των επιστημόνων που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Environmental Research Letters, η άνοδος της στάθμης της θάλασσας οφείλεται στο φαινόμενο της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Οι επιστήμονες επισημαίνουν, ωστόσο, ότι αυτός δεν ήταν ο μοναδικός παράγοντας που προκάλεσε την εξαφάνιση των νησιών. Σύμφωνα με αυτούς η ενέργεια των κυμάτων επιδείνωσε την κατάσταση. Τέλος, να σημειωθεί ότι λόγω της ανόδου της στάθμης της θάλασσας, πριν από δύο χρόνια η πόλη Τάρο, η πρωτεύουσα της επαρχίας Σουαζέλ με πληθυσμό περίπου 1.000 κατοίκους, ανακοίνωσε τις προθέσεις της να ξεκινήσει τη μετεγκατάσταση ολόκληρου του πληθυσμού σε διαφορετικό νησί.

Πηγή: CNNgr

Ποιος Escobar?

Είναι να μην αρχίσω να βλέπω μια σειρά, μετά αρχίζω και βλέπω τα πάντα γύρω από τη δική της τροχιά. Ξεκίνησα το Narcos που λέτε, όχι ότι σας νοιάζει, μια σειρά με καρτέλ ναρκωτικών, άντρες με κακόγουστα, πολύχρωμα πουκάμισα, μουστάκια και μπύρες. Αυτά, όμως, γίνονται στην Κολομβία. Εδώ τα πράγματα είναι πιο καθαρά βρε αδερφέ: ψεκάζεις, σκουπίζεις, τελειώνεις.

Συνελήφθη μετά από 10 μήνες παρακολούθησης οργανωμένη επιχείρηση διακίνησης ναρκωτικών που δρούσε σε έξι χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα ( εμ, λείπει ο Μάρτης απ’ τη Σαρακοστή;) Συνελήφθησαν 18 άτομα, το καθένα από τα οποία είχε τη δική του αρμοδιότητα και πληρωνόταν ανάλογα. συμφώνα με πληροφορίες τα μέλη του κυκλώματος που κατασκεύαζαν τις κρύπτες των φορτηγών μέσα στις οποίες έκρυβαν τα ναρκωτικά κατά τη μεταφορά, εισέπρατταν 10.000 ευρώ ενώ οι οδηγοί 3.000 ευρώ . Φυσικά όσο πιο ψηλά ανέβαινε στην ιεραρχία κάποιος τόσο ποιο υψηλό ήταν το μηνιαίο εισόδημα του. Τα μέλη του καρτέλ έφερναν με ταχύπλοα τα ναρκωτικά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Ζάκυνθο και αφού τα έθαβαν στην παραλία, όταν ήταν ασφαλές πήγαιναν με τα φορτηγά και τα έπαιρναν. Έτσι έγινε και χθες, όπου έθαψαν στην παραλία 700 κιλά χασίς που έφεραν από τη γειτονική χώρα. Ο ηγέτης του κυκλώματος είχε έδρα την Αλβανία και από εκεί κινούσε τα νήματα της δράσης του κυκλώματος.

Πηγή: CNNgr

Για όλες εμάς τις Πηνελόπες της αναμονής:

12735896_1182259508458630_1627603644_n (1)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s