Bon Dia Speak.Easy

Φιλία ή φιλιά;

Της Ντίας Κουκ

Υπάρχει φιλία μεταξύ ανδρών και γυναικών; Θα σου πω ναι, αν δε μπλεχτεί στη μέση το ερωτικό στοιχείο. Μ’ αρέσεις για τις απόψεις και για τα ενδιαφέροντά σου. Δε σε θέλω για κάτι παραπάνω, κάτι βαθύτερο, κάτι που απαιτεί άλλο δέσιμο, σωματικό, κατά μεγάλη πιθανότητα. Αν δεν εμπλακεί αυτό το μέρος, τότε σου λέω, υπάρχει μεγάλο ποσοστό, μία γυναίκα και ένας άνδρας να παραμείνουν φίλοι. Όμως, αυτό το αλλά, ου ανέκαθεν μπαίνει στο μυαλό μου, δεν είναι από τη φύση του ανθρώπου, χωρίς να αποκλείω και τις εξαιρέσεις, βέβαια, να καταλήγει το άρρεν με το θηλυκό; Ξέφυγε από το κλασικό παράδειγμα, τον Αδάμ και την Εύα. Η Ιουλιέτα και ο Ρωμαίος, ο Οδυσσέας και η Πηνελόπη, η Αρετούσα και ο Ερωτόκριτος, o Ross και η Rachel. Η λογοτεχνία και ενίοτε, η τηλεόραση, σου δείχνει κάποια τρανταχτά παραδείγματα δύο φύ(ί)λων που κατέληξαν μαζί σαν ζευγάρι.

Οι εξαιρέσεις, είναι, πάντοτε εφικτές. Θεωρώ πως όταν τα δύο φύλα είναι φίλοι έχουν πολλά να κερδίσουν. Γιατί είναι μία φιλία που σου δίνει δύο όψεις ενός νομίσματος. Σκέψου να θέλεις να πας για ρούχα και πας με το φίλο σου, θα σου δώσει την άποψή του, αν του αρέσει πραγματικά ή όχι. Έχει τύχει, μερικές φορές, χωρίς να θέλω να αδικήσω τις φίλες, ό,τι και να φορέσεις να σου λένε είναι τέλειο, άσχετα από το αν σου κάνει την περιφέρεια σαν της Αττικής. Ο άνδρας, ο φίλος, πιστεύω έχει πιο αντικειμενική απόψη, γενικά, σε διάφορα θέματα. Νομίζω , επίσης, χωρίς παρεξηγήσεις, ότι οι άνδρες έχουν μία διαφορετική οπτική αντίληψη από των γυναικών. Είναι πιο απλοί στη σκέψη, πιο άμεσοι, χωρίς τις γυναικείες δεύτερες σκέψεις πάνω σε πολλούς καφέδες και τσιγάρα. Αυτό που μπορεί σε μερικές από εμάς, πάντα χωρίς παρεξήγηση, το βρίσκεις στο φίλο άνδρα. Θα σε ρωτήσει ξεκάθαρες ερωτήσεις, θα σε βοηθήσει να βρεις την άκρη του νήματος.

Δεν έχω καμία πρόθεση, να το υπογραμμίσω, να κακολογήσω φιλίες ανδρών-γυναικών, ούτε του ίδιου φύλου, όμως από περιπτώσεις που έχω δει και βιώσει, τα δύο φύλα συχνά καταλήγουν αν είναι ζευγάρι. Κάποτε στο μακρινό ή κοντινό μέλλον. Έχω ακούσει, ότι κάποιες φιλίες άρχισαν από μία απόρριψη και συνεχίζουν να υφίστανται. Σε κάποιες φιλίες δε μπλέχτηκε ποτέ το ερωτικό στοιχείο και έτσι υπάρχουν. Για αυτό που είμαι σίγουρη είναι ότι δίνεις και λαμβάνεις πολλά, είναι αυτή η αντίθετη οπτική που την κάνει ξεχωριστή, εσύ ξέρεις καλύτερα. Τώρα αν με ξαναρωτήσεις , υπάρχει φιλία μεταξύ ανδρών και γυναικών; Θα σου απαντούσα όλα παίζουν. Γνωρίζω άτομα που είναι φίλοι, ναι, αλλά γνωρίζω και ζευγάρια που ξεκίνησαν από καλοί φίλοι. Είναι δεδομένο και φυσική απόρροια ότι κερδίζεις πολλά από αυτή τη φιλία και αν συνεχίζει ως τέτοια, εσύ το γνωρίζεις και η καρδιά σου. Τα συναισθήματα είναι ρευστά, κινούνται σα τη βροχή, δεν ξέρεις που θα καταλήξουν και να τελικά θα εμφανιστεί το ουράνιο τόξο.

12421534_1213185082032739_2084781215_n

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s