Μία απο.τα ίδια Speak.Easy

θα είμαι εντάξει

Της Θεοδώρας Απότα

Υπό άλλες συνθήκες, θα έπινα κάποιο πολύ κρύο καφέ σε κάποιο πολύ ηλιόλουστο μπαλκόνι. Υπό αυτές τις συνθήκες είμαι κάτω από το έδαφος, στο κάποιο υπόγειο στολισμένο με κάποιες δικές μου κάρτες. Αποδεικνύω ερασιτεχνικά σε κάποια ιδιαίτερη προσωπικότητα ότι οι μέρες αυτές είναι λιγότερο ιδανικές από άλλες που θα έρθουν.

«Θα». Χρησιμοποιείται για το σχηματισμό των ρηματικών τύπων που περιγράφουν μία πράξη που πρόκειται να γίνει στο μέλλον. Αν η πράξη δεν γίνει ποτέ, το «θα» εξαφανίζεται;

Είναι και κάποιες πράξεις που σχεδόν γίνονται. Τότε το «σχεδόν» δεν εξαφανίζει το «θα», απλώς το ξεθωριάζει πολύ. Τόσο που το χρώμα της λέξης αλλοιώνεται, δεν σ’ αρέσει άλλο και θέλεις να το εξαφανίσεις μόνος.

Θα κάνουμε μια συμφωνία. Θα μου μάθεις μια μέρα που είναι το πουθενά; Θα μπορούσαμε να βρεθούμε σε κάποιο πουθενά. Θα ορίζαμε ένα σημείο Α κι ένα Β και θα διανύαμε από την αρχή τη μεταξύ τους απόσταση. Γιατί στον πραγματικό χωροχρόνο φτάσαμε πολύ γρήγορα στο Β και δεν θέλω να το συνειδητοποιήσω.

Σκέφτομαι πως θα μου προκαλέσει θλίψη το να περιμένω ποια μέρα θα διαλέξεις να πάμε στο πουθενά. Όπως και το να ξεχάσω την συμφωνία μας. Το χειρότερο είναι πως δεν ξέρω τι από τα δύο θα ήταν ιδανικό να κάνω. (Ιδανικό για ποιον;)

Αναιρώ ό,τι έχω πει. Θα είμαι εντάξει. Στο λέω γιατί προσπαθώ να βάλω τον εαυτό μου στη διαδικασία να το εφαρμόσει. Στο λέω για να μην ανησυχείς. Όχι, το παίρνω πίσω. Θέλω ν’ ανησυχείς. (Επικρατεί ησυχία ή ελάχιστες ψιθυριστές κουβέντες από τον κόσμο που περιφέρεται γύρω μας. Έπειτα μου κάνεις πολλές ερωτήσεις, πιέζομαι και δεν θέλω να σου ξαναμιλήσω ποτέ. Το ποτέ συνήθως διαρκεί κάποιες λίγες μέρες.)

Θυμάμαι με συμβούλευαν να μη δίνω σε άλλους να κρατάνε την ευτυχία μου, γιατί τους πέφτει από τα χέρια όσο κι αν έχουν υποσχεθεί πως θα την προσέχουν. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι το σημαντικότερο για μένα. Να εμπιστεύεσαι την ευτυχία σου σε κάποιον και να ζεις με την αγωνία για το αν θα καταφέρει να την κρατήσει. (Κλισέ;)

Θα είμαι εντάξει. Θα σου πω τα πάντα αρκεί να μου κάνεις τις σωστές ερωτήσεις. Θέλω να κάνουμε κι άλλες συμφωνίες. Αλλά να ξέρεις ότι όσο υπάρχουν ηλιόλουστα μπαλκόνια, στολισμένα υπόγεια και άνθρωποι που θέλουν να είμαι εντάξει, θα είμαι.

12736071_1181684311849483_1196962778_n

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s