Αργώ λίγο, αλλά έρχομαι Speak.Easy

*μονομανίες

της Νίκης Κωνσταντίνου-Σγουρού

[ιστορίες για ανθρώπους που τα προλαβαίνουν όλα] #15

Ανοίγω αποφασισμένη τον υπολογιστή. Λέω θα πω για αυτό. Όμως το αυτό δεν γίνεται λέξεις. Σηκώνομαι να πιω νερό, να πάρω ένα παυσίπονο, να σηκώσω ένα τηλέφωνο. Αυτό δεν υπάρχει: κακά τα ψέματα. Ο υπολογιστής κλείνει, πρέπει να βάλω πάλι τον κωδικό, αλλά έχω αποδεχτεί πως δεν έχω τίποτα να γράψω, οπότε δυσανασχετώ.

Να γράψω για το πονεμένο μου αυτί; Το κεφάλι μου πάει να σπάσει, περιφέρομαι μέσα στο σπίτι, χαζολογάω, η ωτίτιδα δεν έχει τίποτα απολύτως να μου πει.

Για τα πορτοκαλί λουλούδια στο τέλος μιας παράστασης; Νιώθω πως έχω πει εκατό φορές τα ίδια πράγματα. Για τα λουλούδια γενικά. Στο μπαλκόνι, στις αυλές, την άνοιξη και μέσα στα σπίτια.

Για το φως, το καλοκαίρι, τις εξετάσεις, τα ρούχα που θέλουμε να αγοράσουμε ακόμα κι αν δεν έχουμε πουθενά να τα βάλουμε. Φορέματα με μαργαρίτες, γαλάζια, με πιατάκια, με σκύλους, με βούλες. Χρωματιστά υφάσματα, πλισέ, βαριά και ελαφριά. Κρεμάστρες, γυαλιά ηλίου. Σκουλαρίκια ζευγαρωμένα με μιας φίλης και άλλο ένα ζευγάρι σεταρισμένα με της γιαγιάς.

Λες να γράψω ένα κείμενο χωρίς ούτε ένα ρήμα; Αποκλείεται, έχασα ήδη, αν και ήμουν πολύ κοντά. Να γράψω για την ερτ που έχει ανασύρει το αρχείο της και βλέπω εκπομπές του 2001; Σπιτίσιος εγκλεισμός. Θα γράψω για τους τοίχους που χαζεύω, για το σπίτι χωρίς ορθές γωνίες.

Σηκώνομαι να πιω κι άλλο νερό. Να πιω μήπως έναν καφέ; Να βρω να κάνω κάτι, θα ξανακλείσει ο υπολογιστής, αλλά όταν γυρίσω να έχω κάτι να πω. Το μυαλό μου γυρνάει γύρω από τα ίδια πράγματα, τους ίδιους ανθρώπους, τις ίδιες συνήθειες. Γίνομαι βαρετή;

Αυτό.

12735580_10204043332123485_817992334_n

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s