Ανήσυχα πράγματα Speak.Easy

Τι άγχος κι αυτός ο γάμος!

Της Εύας Αροτσίδου

Σκοπός της ζωής λένε είναι η οικογένεια. Όσο είμαστε μικροί, όλοι λίγο πολύ έχουν κάνει όνειρα για τη δική τους οικογένεια. Εκείνη που θα τρώει πρωινό χαρούμενη Κυριακή πρωί, θα είναι δεμένη κι αγαπημένη και θα ξεπερνάει όλες τις κρίσεις. Διότι, πάντα πλάθει κανείς το ιδανικό σενάριο στο μυαλό του.

Ωστόσο, μεγαλώνοντας συχνά μετέθετες το σχέδιο για αργότερα. Ένα αργότερα που δεν ήρθε ποτέ. Το αντιλήφθηκες προσφάτως, που συνάντησες παλιούς σου συμμαθητές. Άλλοι σε σχέσεις, άλλοι παντρεμένοι με παιδί, ενίοτε και δυο, άλλοι ήδη χωρισμένοι. Σε πιάνει μια μικρή κατάθλιψη και τραβάς προς το εργένικο σου σπίτι σκεπτικός.

Αλήθεια τώρα στεναχωριέσαι; Και τι έγινε που δεν έχεις παντρευτεί ακόμα; Δεν είσαι δα και 60 χρονών, να πεις, πως τώρα πάει χάθηκε η ευκαιρία. Είναι εκείνο το σχεδόν τριάντα που σε αγχώνει, λες και υπάρχει κάποια σύμβαση και νόμος, που ορίζει, πως πρέπει να παντρευτείς μέχρι τότε. Τριάντα είσαι όμως, όχι υπερήλικας. Έχεις πολλά χρόνια ακόμα μπροστά σου για τέτοιου είδους σκέψεις και άγχη.

Κι άμα δε σου έχει τύχει, να πεις, πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι αυτό που ψάχνω, τι να κάνεις; Να παντρευτείς τον πρώτο τυχόντα για να πεις, ότι παντρεύτηκες και να καταλήξεις εγκλωβισμένος σε ένα γάμο, που δεν ήθελες; Ο γάμος δεν είναι παιχνίδι να δηλώνεις συμμετοχή και μετά να λες, δεν παίζω. Είναι μια από τις πιο σοβαρές αποφάσεις. Πρόκειται για μοίρασμα ζωής και εμπειριών.

Και ποιος σου είπε πως το να παντρευτείς σε κάνει αυτόματα και ευτυχισμένο; Είναι μια από τις πιο μεγάλες παγίδες αυτή γύρω από το γάμο. Πολλοί παντρεμένοι μετά το πρώτο καιρό, βαριούνται. Θεωρούσαν, πως ο γάμος θα ήταν κάτι το συναρπαστικό. Ο γάμος όμως, πόσο μάλλον η απόκτηση παιδιού έχει ένα σωρό υποχρεώσεις. Δεν είναι μόνο ταξίδια, βόλτες και αδιάκοπο σεξ. Σε βάζει στη ρουτίνα και πολύ εύκολα καταλήγεις, να βλέπεις τον άλλον και να μην έχεις, τι να πεις και να συνομιλείς με το ταβάνι.

Ακόμα, απελευθερώσου από το κόμπλεξ που για πολλούς γάμος σημαίνει επιτυχία. Επιτυχία ουσιαστική είναι να είσαι καλά με τον εαυτό σου και με τη ζωή σου, ανεξαρτήτως αν διάγεις έγγαμο βίο ή όχι. Δεν είναι ο γάμος ένα μαγικό κουμπί, που το πατάς και σε βάζει στο βασίλειο των εκλεκτών του κόσμου. Εξάλλου, είναι απλά ένα μυστήριο. Άμα βρεις τον άνθρωπό σου, τι σε νοιάζει ένα χαρτί μα δυο υπογραφές; Από πότε γινόμαστε ευτυχισμένοι με απλά χαρτιά;

Τέλος, σαν την εργένικη ζωή δεν έχει. Είναι η πιο χαλαρή και διασκεδαστική περίοδος της ζωής σου. Δεν σε νοιάζει που θα πας, τι ώρα θα γυρίσεις, πόσο θα πιεις. Είσαι φτερό στον άνεμο. Αδέσμευτος και ελεύθερος να κάνεις όλα όσα ονειρεύεσαι. Μη χαραμίσεις εύκολα την εργένικη ζωή, γιατί δεν θα την ξανά έχεις.

Μη βιάζεσαι, λοιπόν. Όταν έρθει η ώρα και το κατάλληλο άτομο, θα ανέβεις τα σκαλιά της εκκλησίας. Αλλά και να μη τύχει, δε χάλασε κι ο κόσμος. Η ζωή είναι ωραία, φτιάξ’ τα μαζί της και πάντα θα είσαι χαρούμενος.

12571290_1217772388240675_1167851370_n

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s