Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μονός ή διπλή;

Της Φάτα Μοργκάνα

ή αλλιώς, κάτω οι κατηγορίες

Έρχονται στιγμές στη ζωή μας όπου το μόνο που θέλουμε είναι να συναντούμε καινούριους εφήμερους συντρόφους απολαμβάνοντας την ελευθερία μας και το μεγάλο εύρος επιλογών που μας περιβάλλει. Λέξεις όπως «δεσμεύσεις» και «υποχρεώσεις» όσον αφορά τον αισθηματικό τομέα εξαφανίζονται από το λεξιλόγιό μας και γενικότερα γλυτώνουμε από διάφορες κακές συνήθειες, όπως το να περιμένουμε πάνω από το τηλέφωνο τα Σαββατόβραδα για να έρθει το πολυπόθητο μήνυμα κάποιου εν δυνάμει εραστή. Υπάρχουν δηλαδή οι άνθρωποι που απολαμβάνουν την ποικιλία και την εναλλαγή όσον αφορά τις ερωτικές σχέσεις.

Εγώ δεν θα σας πω σήμερα γι αυτούς.

Θα γράψω για τους άλλους, γι αυτούς που αποζητούν μια σύντροφο, μια σχέση, έναν άνθρωπο που θα ξυπνάει δίπλα τους τα πρωινά και δεν θα μαζεύει όπως-όπως τα ρούχα του για να φύγει.

Πριν απ’ όλα όμως θα ήθελα να επισημάνω πως δεν πιστεύω στην ταξινόμιση των ανθρώπων σε συρτάρια. Με τη δική μου εμπειρία και παρατήρηση επιλέγω να χωρίσω τους ανθρώπους σε ομάδες προσπαθώντας να αποτυπώσω τις σκέψεις μου στο χαρτί όσο καλύτερα μπορώ. Είμαι κατά των κατηγοριών. Αλλά σήμερα θα κάνω μια εξαίρεση.

Δεδομένου πως με καλύπτει η ανωνυμία μπορώ λοιπόν να το παραδεχτώ δημοσίως πως μέχρι πρόσφατα ανήκα κι εγώ στη δεύτερη κατηγορία. Τον τελευταίο χρόνο βρισκόμουν σε μια διαρκή υποσυνείδητη επιφυλακή και αναζήτηση ζευγαριού. Κάθε καινούριο άτομο που γνώριζα και μου άρεσε το φανταζόμουν ως υποψήφιο ζευγάρι μου, οραματιζόμουν τις εκδρομές μας στη φύση, τι φαγητό θα προσπαθούσα να του μαγειρέψω και εν τέλει θα το έκαιγα, που θα πηγαίναμε για χορό και τα λοιπά.

Όλες αυτές οι –χαριτωμένα(;)– παρανοϊκές σκέψεις ξεκίνησαν όταν κουράστηκα να είμαι μόνη.

Όταν κάθε νέο ραντεβού ήταν ολόιδιο με το προηγούμενο, με τη μόνη διαφορά να αλλάζει ο άνθρωπος απέναντί μου.

Δε θα δώσω συμβουλές για το πως να αποφύγετε μια τέτοια κατάσταση. Όταν βρίσκεται κάποιος σε αυτή τη θέση δεν μπορεί να αποδεχτεί τις συμβουλές σαν οργανισμός. Η ακοή λειτουργεί σωστά μα η πληροφορία δεν φτάνει στον εγκέφαλο, αποβάλλεται αυτομάτως.

Εγώ πολλές φορές ξεγελάστηκα και πίστεψα πως βγήκα από αυτό το τέλμα. Μετά όμως έβλεπα μια ταινία, άκουγα ένα τραγούδι, κοιτούσα κάτι στο δρόμο και τα συναισθήματα λύπης και μοναξιάς έκαναν και πάλι την εντυπωσιακή τους εμφάνιση. Ακόμη και όταν η ταινία ήταν τρόμου, το τραγούδι παιδικό και στο δρόμο κοιτούσα έναν σκύλο πάραπολύόμορφο.

Το σημαντικό σε αυτές τις ιστορίες είναι να μην υποβιβάσεις τον εαυτό σου για κανέναν άλλον άνθρωπο και λόγο. Θυμάμαι πως λίγο μετά την πρωτοχρονιά γέμισα κουβάδες με τα δάκρυά μου για ένα αγόρι που με φίλησε και μετά γνώρισε μια άλλη κοπέλα και μετά η κοπέλα τον παράτησε και αυτός σκέφτηκε: ε, εντάξει, έφυγε η μία, έμεινε η Φάτα. Κι εγώ δέχτηκα να βγω αρκετά ραντεβού μαζί του στη συνέχεια. Και δεν μου άρεσε ΚΑΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ. Απλώς είχε χαλάσει το σχέδιό μου για τα κοινά μας ταξίδια και οι διανυκτερεύσεις του στο σπίτι μου μαζί με τον σκύλο του και είχα απογοητευτεί. Και έπρεπε να ακυρώσω και τα εισιτήρια.

Το καλό της υπόθεσης είναι πως αυτή η ακατανίκητη ανάγκη για συντροφικότητα που από ένα σημείο και μετά γίνεται συμβιβασμός με τον πρώτο διαθέσιμο άνθρωπο ξεφτύζει. Πολλές φορές παίρνει μήνες, μπορεί και ένα-δυο χρόνια. Καμιά φορά και περισσότερο.

Όταν όμως φύγει η έντονη επιθυμία για συντροφικότητα, επέλθει εσωτερική ισορροπία και απεξαρτάται η προσωπική σου ευτυχία από ένα άλλο πρόσωπο, τότε ο καθένας μας λάμπει και η καλή και ευχαριστημένη του αύρα εκπέμπει σε όλους τους singles εκεί έξω που «αναρρώνουν» από το κυνηγητό μιας σχέσης. Και τότε ξεκινάει το παιχνίδι από την αρχή.

Για το τέλος: θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάτι που λέω σε όλους μου τους φίλους και τους ανθρώπους που εκτιμώ. Είναι μια σκέψη που σε έναν ιδανικά φτιαγμένο κόσμο όλοι θα έπρεπε να ακολουθούν. Να απαιτείτε να έχετε το καλύτερο δυνατό που μπορείτε να έχετε. Κανείς άλλος δεν θα το κάνει για εσάς.

Να είστε καλά και να προσέχετε τους εαυτούς σας. Τα λέμε σύντομα!

Μέιλ επικοινωνίας: fata.morgana.0516@gmail.com

13435905_1275096849174895_1931299893_n

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s