Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χωρίς λόγο

Του Χριστόφορου Μαριάδη

Οι θεωρίες φτιάχνονται και διατηρούνται στον χρόνο μέχρι να ανατραπούν. Όπως λοιπόν κάθε θεωρία έχει την αμφισβήτησή της, έτσι και το Just give me a reason, αυτή τη φορά θα εκθέσει την θεωρία που θα το ανατρέψει. Βέβαια είναι από τις λίγες – αν όχι και η μόνη – φορές που το ίδιο το δημιούργημα θα αυτό-αμφισβητηθεί. Ωστόσο κάτι τέτοιο αποτελεί μάλλον προσόν και όχι παράνοια. Τίποτε σε αυτόν τον κόσμο δεν φτιάχτηκε για να είναι τέλειο και ολοκληρωμένο. Αντίθετα όλα φτιάχτηκαν με σκοπό να γίνουν τέλεια. Και είναι ακριβώς αυτή η αέναη προσπάθεια να φτάσουμε στην τελειότητα που δίνει νόημα στη ζωή μας. Το αλάτι στο φαγητό μας.

Μέσα από τα άρθρα της στήλης αυτής προτείνονταν – και θα συνεχίσουν να προτείνονται, μην νομίζετε ότι φτάσαμε στο τέλος – διάφοροι λόγοι για να κάνεις ή να μην κάνεις κάτι. Αυτή τη φορά όμως, είπαμε να αμφισβητηθούμε λίγο και να σου προτείνουμε justdon’tfindreasons.

Δεν χρειάζεται να έχεις πάντοτε κάποιον συγκεκριμένο λόγο για να οδηγηθείς σε μία ενέργεια. Αρκεί και η θέληση. Το συναίσθημα. Η παρόρμηση της στιγμής. Κι αν στην συνέχεια καταλάβεις ότι έκανες λάθος, μην το μετανιώσεις. Μάθε από αυτό. Γίνε καλύτερος. Η λογική μπορεί να σε οδηγήσει σε ασφαλείς και σίγουρες ενέργειες. Έχει και η καρδιά όμως την χάρη της. Μπορεί τα αποτελέσματά της να είναι αβέβαια, αν αποδειχθούν όμως ωφέλιμα σε γεμίζουν με μία πληρότητα που δεν μπορεί να σου προσφέρει η λογική. Η καρδιά είναι εκείνη που θα σε βοηθήσει να κάνεις κάτι χωρίς να χρειάζεται να βρεις λόγους για αυτό. Άκουσέ την.

You Only Live Once ή – όπως καλύτερα έχει εκφράσει το μότο αυτό ο Γούναρης – «μια ζωή την έχουμε, κι αν δεν την γλεντήσουμε, τι θα καταλάβουμε τι θα καζαντήσουμε»; Άδραξε τη μέρα. Ζήσε κάθε λεπτό της και φρόντισε να το ζήσεις έντονα. Χάρισε στον εαυτό σου στιγμές που θα τις θυμάσαι για πάντα. Θυμήσου ότι εκείνα που συμβαίνουν αναπάντεχα είναι αυτά που χαράσσονται βαθιά στην μνήμη.

Υ.Γ: Παρεκκλίνοντας λιγάκι από την νόρμα, I Just don’t give you a reason. Find it by yourself. Find it by your heart.

12746525_1181684371849477_292700313_n

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s