Κυριακή, γιορτή και σχόλη Speak.Easy

Κυνήγι θησαυρού

Της Κυριακής Κοπαράνη

Ζούμε σε έναν ξεκάθαρα υλικό κόσμο. Αυτό είναι γνωστό σε όλους. Όλοι θέλουν καλύτερο σπίτι, καλύτερο αυτοκίνητο, καινούριο κινητό, παπούτσια, ρούχα και ό,τι άλλο είναι «άκρως» απαραίτητο. Λίγο και η καθημερινή πλύση εγκεφάλου, από την τηλεόραση έως και την διαφημιστική αφίσα στην στάση, δεν θέλει και πολύ να επηρεαστείς.

Όμως, κανείς δεν μπορεί να σε κρίνει για ένα πράγμα μέσα σε αυτή την κατακριτέα συνήθεια της συνεχούς αγοράς πραγμάτων. Για το συναίσθημα της χαράς και της ευχαρίστησης όταν αποκτάς το οτιδήποτε. Ακόμα και ένα κοκαλάκι ή έστω και έναν καφέ. Αυτή η χαρά, άλλοτε μεγάλης και άλλοτε μικρής διάρκειας.

Φυσικά υπάρχουν κατηγορίες και στάδια σε όλο αυτό. Για παράδειγμα, αλλιώς είναι όταν αγοράζεις κάτι με τα χρήματα κάποιου άλλου, των γονιών σου για παράδειγμα ή για κάποιον άλλο, και αλλιώς όταν αγοράζεις κάτι με χρήματα που έχεις βγάλει με τον δικό σου ιδρώτα. Ίσως πάλι και να φθάσει κανείς στα άκρα. Μοναδική του δηλαδή, ευχαρίστηση στη ζωή να είναι τα ψώνια. Καλό το shopping therapy αλλά εκεί πάμε σε άλλο επίπεδο, όπου κάποιος χρειάζεται να το ψάξει λίγο παραπάνω.

Αλλά υπάρχει κάτι άλλο πιο σημαντικό. Δεν έχει πάντα πρωτεύον ρόλο το «αντικείμενο» που θα αγοράσεις, αλλά η διαδικασία που θα ακολουθήσεις για να το αποκτήσεις. Αν θα πρέπει πρώτα να ψάξεις πολύ, να κάνεις έρευνα αγοράς. Να περπατήσεις πολύ, αν χρειαστεί, στο κέντρο ή και σε άγνωστες περιοχές και δρόμους. Αυτό είναι και το πιο όμορφο, το πιο ενδιαφέρον σε όλη αυτή την αναζήτηση.

Νιώθεις σαν να παίζεις σε ένα παιχνίδι θησαυρού, αλλάζοντας πολλές φορές στην πορεία, τον «θησαυρό» τον ίδιο, κρατώντας πάντα στο τέλος όμως, όλα τα καλά που αποκόμισες από το «κυνήγι». Την ευχάριστη βόλτα, όλα εκείνα τα καινούργια πράγματα που αντίκρισες, τους ανθρώπους που σε εξυπηρέτησαν και εκείνους που διάλεξες να έχεις μαζί σου για να σου πουν την πολύτιμη γνώμη τους.

Βρες λοιπόν, το επόμενο «αντικείμενο» που θες, όποιο και αν είναι αυτό, και βάλε το στόχο.

.12695984_1181684348516146_201348860_n

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s