Μετάβαση στο περιεχόμενο

Spread the news #14

[Εναλλακτικό δελτίο για 19/06]

Της Χριστίνας Καπουρτζούδη

Σφαγή στο Ορλάντο

Λόγω εξεταστικής, αποφάσισα να μην ανεβάσω κάποιο άρθρο, ώστε να κάτσω να διαβάσω -κάπως- μπας και περάσω κανένα μάθημα ( έτσι όπως πάει, βέβαια, το “κανένα” θα το λέω κυριολεκτικά.) Παρ’ όλα αυτά, οι εξελίξεις και τα γεγονότα που συνέβησαν το τελευταίο διάστημα σε συνδυασμό με τις εξαιρετικά καλές μου επιδόσεις στις εξετάσεις (γελάει ο κόσμος) με ξαναφέρνουν κοντά σας.

Υψηλή θέση στη λίστα των ανθρώπων που δεν αντέχω -και την ύπαρξη των οποίων δεν καταλαβαίνω- έχουν οι ομοφοβικοί. Την Κυριακή, στις 12 Ιουνίου (μήνας αφιερωμένος στις prideparades, όπου λεσβίες, γκέι, μπαισέξουαλ και τρανστζέντερς γιορτάζουν και γνωστοποιούν τα δικαιώματα τους μέσα από παρελάσεις και εκδηλώσεις) ο ΟμάρΜατίν, μη έχοντας κάτι καλύτερο να κάνει, αποφάσισε να πάρει ένα αυτόματο όπλο και ένα περίστροφο και να εισβάλλει στο γκέι κλαμπ, “Pulse”, στο Ορλάντο των Η.Π.Α. Για τρεις ώρες περίπου, ο δράστης κρατούσε ομήρους τους θαμώνες του κλαμπ, που υπολογίζονται γύρω στα 320 άτομα. Ο αριθμός των νεκρών ξεπερνά τους 50, το ίδιο και οι τραυματίες. Πολλοί, όμως από τους νοσηλευόμενους είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με το «Reuters», έξι χειρούργοι ειδικευμένοι στην αντιμετώπιση τραυμάτων έχουν κληθεί στα νοσοκομεία της πόλης προκειμένου να χειρουργήσουν τα θύματα, ενώ πολίτες συρρέουν συνεχώς στα νοσοκομεία για να προσφέρουν αίμα. Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι σύμφωνα με καταγγελίες που γίνονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν γίνονται δεκτοί οι ομοφυλόφιλοιδότες. (*eyeroll*)

Το MSNBC μετέδωσε ότι ο Ματίν, ο οποίος εν τέλει σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά, δήλωσε πίστη στον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, λίγο πριν την επίθεση, ενώ σύμφωνα με το AMAQ NEWS που πρόσκειται στην οργάνωση, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό. Από την άλλη, ο πατέρας του, Μιρ Σεντίκε, υποστήριξε ότι η επίθεση «δεν έχει ουδεμία σχέση με την θρησκεία». Ο γιος του, είπε είχε εξοργιστεί γιατί πριν από λίγο καιρό είχε δει δύο άνδρες να φιλιούνται μπροστά στη γυναίκα και τον γιο του. Οδηγούμαστε, λοιπόν, σε μια άλλη κατηγορία ανθρώπων που δεν αντέχω, αυτή των ηλιθίων που μπερδεύουν το bigbrotherμε την πραγματικότητα. Στυλοβάτης αυτής της κατηγορίας δεν είναι άλλος από τον Donald Dumb, συγγνώμη, Trump, που δήλωσε στο twitter: «Εκτιμώ τα συγχαρητήρια για το γεγονός ότι είχα δίκαιο για την ριζοσπαστική, ισλαμική τρομοκρατία. Δεν θέλω συγχαρητήρια. Θέλω σκληρή στάση και επαγρύπνηση. Πρέπειναείμαστεέξυπνοι».

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο ίδιος ο δράστης φαίνεται να ήταν θαμώνας του κλαμπ, ενώ η πρώην σύζυγος, αλλά και ο πατέρας του δήλωσαν πως ο Μαντίν είχε ομοφυλοφιλικές τάσεις. Να σημειωθεί ότι ο πατέρας του τον αποκαλούσε γκέι μπροστά στην σύζυγό του, κατηγορώντας τον για την σεξουαλικότητά του. Ακόμη, φαίνεται να είχε δείξει ερωτικό ενδιαφέρον σε συνάδελφο του, αλλά και να κανόνιζε ραντεβού μέσω εφαρμογής για ομοφυλόφιλους.

Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν, ότι πηγή όλου του κακού δεν είναι πάντα μια τρομοκρατική οργάνωση. Η καραμέλα του να ρίχνουμε το φταίξιμο για όλα στην οποιαδήποτε τρομοκρατική οργάνωση, στην οποιαδήποτε θρησκεία (προσοχή: δεν συγχέουμε θρησκεία με τρομοκρατία. Άλλο ISIS, άλλο ισλάμ) πρέπει να σταματήσει. Υπάρχουν βαθύτερες αιτίες για βαθύτερα προβλήματα. Η καταπιεσμένη σεξουαλικότητα προκύπτει από μια προβληματική οικογένεια, από μια προβληματική κοινωνία. Καιρός είναι να αναλάβουμε κι εμείς οι ίδιοι τις ευθύνες μας.

 

Πηγή: huffingtonpost.gr

Luben.tv

Εν οἶδα ότι ο Φίλης οἶδε.

Πολλές είναι οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης σε όλους τους τομείς, με στόχο την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης. (μη γελάτε παιδιά, κάπως έπρεπε να αρχίσω το άρθρο) Έτσι, σύμφωνα και με τον υπουργό παιδείας, Νίκο Φίλη, μεταρρυθμίσεις θα υποστεί (ξανά) και το εκπαιδευτικό σύστημα. Πολλά έχουν ειπωθεί και προταθεί, όπως η μείωση της αρχαίας ελληνικής στα σχολεία, γεγονός που προκάλεσε τις αντιδράσεις πολλών που ξαφνικά θυμήθηκαν εκεί που ανακάτευαν τον φραπέ τους τι έχουν προσφέρει οι Αρχαίοι Έλληνες και πόσο σημαντικό είναι να ξέρουμε αρχαία, όταν δεν μπορούν καλά καλά να μιλήσουν τη νέα ελληνική. Οι αλλαγές εκτείνονται σε όλα τα μήκη της εκπαίδευσης, από τα νηπιαγωγεία, μέχρι και την είσοδο των μαθητών στα πανεπιστήμια.

Η ύλη στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα μειωθεί κατά 20%-30%, ενώ οι επαναληπτικές εξετάσεις στο Γυμνάσιο θα αντικατασταθούν με εργασίες. Προβλέπεται καθιέρωση 4ετούς Γυμνασίου και 2ετούς Λυκείου, έτσι ώστε να προσιδιάζει με τη δομή του International Baccalaureate. Ακόμη, τα αγγλικά, η ελληνική γλώσσα και λογοτεχνία θα είναι τα κοινά υποχρεωτικά μαθήματα για όλους τους μαθητές στο Λύκειο. Η ελληνική γλώσσα και λογοτεχνία θα περιλαμβάνει σύγχρονη λογοτεχνία (ελληνική και παγκόσμια), ποίηση, θέατρο, δοκίμιο και παραγωγή γραπτού λόγου. Μια ενθαρρυντική μετατροπή, είναι αυτή της κατάργησης των βαθμών -επιτέλους- και της αντικατάστασής τους από περιγραφές του προφίλ του μαθητή.

Μια ακόμη πρωτοποριακή -για τα δεδομένα της χώρας- πρόταση της Επιτροπής Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία, είναι η κατάργηση των παρελάσεων των μαθητών, αλλά και της υποχρεωτικής προσευχής. Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, η ισχύ ή όχι αυτής της πρότασης θα έγκειται στη δικαιοδοσία του κάθε σχολείου και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων. Αν θέλετε τη γνώμη μου, (που και να μη τη θέλετε εγώ θα την πω, χα!) αυτή η κατάργηση θα έπρεπε να είχε προταθεί νωρίτερα. Δεν είναι δυνατόν, στον 21ο αιώνα να διατηρούμε τέτοιες αναχρονιστικές παραδόσεις, οι οποίες κανένα σεβασμό και αναγνώριση δεν προσδίδουν στις αξίες και τα ιδανικά που υποτίθεται ότιπρεσβεύουν. Αντιθέτως, οι μαθητές αναγκάζονται να τυποποιούνται και να γυρνάνε το κεφάλι στους “επισήμους” ως ένδειξη σεβασμού, γιατί ξέρετε τι έχουν προσφέρει οι επίσημοι τόσα χρόνια στη χώρα, duh και κατά συνέπεια, να αργούν να πάνε και στον καθιερωμένο καφέ, γιατί ποια τριτοκλασάτη φίλη μας θα βγει με το άσπρο το καλσόν και τη φούστα παπαδιάς έξω;

Δεν είναι ανάγκη να γινόμαστε υπερφλύαροι και pretentiousγια να δείξουμε την -αληθινή- ευγνωμοσύνη μας. Μια κατάθεση στεφανιού, μια σχολική γιορτή, μια βιωματική εμπειρία μέσα από εκδρομές μπορούν να  ωφελήσουν καλύτερα τους μαθητές . Όσον αφορά την κατάργηση της προσευχής, θα πρέπει να συνδυαστεί και με την κατάργηση της μονόπλευρης διδασκαλίας των θρησκευτικών. Υπάρχουν μαθητές που πιστεύουν σε άλλες θρησκείες (ή δεν πιστεύουν πουθενά) και παρ’ όλα αυτά δεν εφαρμόζονται και οι δικές τους συνήθειες και προσευχές στα σχολεία. Αντί λοιπόν να διαιωνίζεται η επικράτηση μιας συγκεκριμένης θρησκείας στα σχολεία, καλύτερα να αφήνεται στην κρίση των μαθητών το πως και αν θα θέλουν να την εξωτερικεύσουν.

Πηγή: CNN.gr

Their milkshake brings all the medals in the yard

Μπορεί να μην ξέρω να περπατάω και να σκοντάφτω στον ίσιο δρόμο, να μην μπορώ να παίξω ούτε μήλα, αλλά τον χώρο του αθλητισμού τον αγαπώ και τον παρακολουθώ στενά.

Περήφανους για ακόμα μια φορά μας έκαναν οι Έλληνες αθλητές, που αποδεικνύουν πως ακόμα και με ελάχιστους πόρους μπορείς να καταφέρεις τους στόχους σου, αρκεί να προσπαθείς συνεχώς και να μην τα παρατάς. Λίγο πριν συμπληρώσει τα 17 του χρόνια, ο Οδυσσέας Μουζενίδης πραγματοποίησε διπλό πανελλήνιο ρεκόρ στην Νικήτη Χαλκιδικής, αφού πρώτα έστειλε τη σφαίρα στα 21.25μ. καταρρίπτοντας το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ (21.10μ.), συνέχισε για την κορυφή του κόσμου, όπου στις 12 Ιουνίου, στα Σιθώνεια, με βολή στα 2.41μ.  “έκλεψε” τον τίτλο του Φιλανδού Εέρο Αχόλα. Ο σφαιροβόλος του Γιώργου Μποτσαρίωβ συνεχίζει να εντυπωσιάζει και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και αναμένεται να δώσει μεγάλες μάχες.

Στο ανοιχτό πρωτάθλημα της Γερμανίας, ο Αλεξανδρουπολίτης κολυμβητής, Δήμος Μιχαλεντζάκης, κατέρριψε το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ στα 200μ. πεταλούδα της κατηγορίας S9, κάνοντας χρόνο 2:10.25. Επιπλέον, την δεύτερη ημέρα των αγώνων, ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης ισοφάρισε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 50μ. ύπτιο κατηγορίας S12 με 28.07.  Ακόμα, ο Δημήτρης Σενικίδης στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στη διοργάνωση που φιλοξενείται στο Γκροσέτο της Ιταλίας. Ο Έλληνας πρωταθλητής, στον τελικό της σφαιροβολίας είχε καλύτερη επίδοση 15.46μ. και βρέθηκε στο υψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου των νικητών της κατηγορίας F20, κάνοντας παράλληλα και πανελλήνιο ρεκόρ, αφού βελτίωσε το προηγούμενο δικό του που ήταν 15.45μ. Την ίδια στιγμή, ο Στράτος Νικολαίδης ήταν δεύτερος στο ίδιο αγώνισμα με 15.04μ. Την δεύτερη θέση στη σφαίρα της κατηγορίας F32/33 πήρε και η Ανθή Λιάγκου με επίδοση 4.89μ. Τέλος, ο Χρήστος Καπέλλας ήταν 5ος στο μήκος Τ44 με άλμα στα 6 μέτρα 37 εκατοστά.

Πηγή: sportsfeed.gr

7 χρόνια νέα Ακρόπολη

Στις 21 Ιουνίου, το νέο μουσείο της Ακρόπολης συμπληρώνει 7 χρόνια λειτουργίας. Το νέο κτήριο του μουσείου θεμελιώθηκε το 2003 και από την ημέρα των εγκαινίων του, έχει δεχτεί 9,5 εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Ο επόμενος στόχος, είναι να ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια, μέχρι το φθινόπωρο.

«Υπάρχει σταθερότητα στην επισκεψιμότητα και καταφέραμε να τη διατηρήσουμε από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας» δήλωσε ο πρόεδρος του μουσείου, Δημήτρης Παντερμαλής, δίνοντας σήμερα στην δημοσιότητα τον ετήσιο απολογισμό του Μουσείου. Συμπλήρωσε: «Η σταθερή διατήρηση του επιπέδου παρεχόμενων υπηρεσιών στους επισκέπτες, η αύξηση των ψηφιακών εφαρμογών στους εκθεσιακούς χώρους και η καθιέρωση ενός πρωτοποριακού προγράμματος περιοδικών εκθέσεων χαρακτήρισαν τον έβδομο χρόνο λειτουργίας του Μουσείου»Σύμφωνα με τον απολογισμό, το μουσείο είχε καθημερινά 4.000 επισκέπτες. Η πλειοψηφία αυτών είναι Έλληνες και ακολουθούν επισκέπτες από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία, την Αυστραλία , την Ισπανία, τον Καναδά και την Κίνα. Ο κ. Παντερμαλής αναφέρθηκε και στις νέες δραστηριότητες του μουσείου, όπως η περιοδική έκθεση για το Ιερό των Μεγάλων Θεών στη Σαμοθράκη. Πρόκειται την πρώτη έκθεση ενός μεγάλου προγράμματος προβολής, λιγότερο γνωστών αλλά πολύ σημαντικών έργων από μουσεία της ελληνικής περιφέρειας. Στόχος της έκθεσης είναι να εμπλουτίσει και να διεγείρει το ενδιαφέρον του επισκέπτη για τον τόπο προέλευσης και τα μνημεία του.Σ’ αυτό το πνεύμα κινείται και η δεύτερη περιοδική έκθεση με τίτλο «Δωδώνη». Ονομάζεται «μαντείο των ήχων» και θα ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό στο Μουσείο της Ακρόπολης, την Δευτέρα 20 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 10 Ιανουαρίου 2017.

Στο σημείο αυτό, να αναφέρουμε ότι το μουσείο της Ακρόπολης έλαβε την 11η θέση στη λίστα με τα 25 κορυφαία μουσεία στον κόσμο, την 8η θέση στην αντίστοιχη λίστα της Ευρώπης και την 1η θέση στη λίστα με τα 10 κορυφαία Μουσεία στην Ελλάδα, όπως ψηφίστηκε από τους χρήστες του TripAdvisor. Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης στη Νέα Υόρκη κέρδισε εύλογα την πρώτη θέση στις προτιμήσεις καθώς αναδείχθηκε καλύτερο μουσείο στον κόσμο ενώ στην Ευρώπη το πιο δημοφιλές είναι το Μουσείο Ορσέ στο Παρίσι.

Πηγή: CNN.gr

Πως θα πρέπει να είναι οι Kυριακές:

12735896_1182259508458630_1627603644_n (1)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s