Κυριακή, γιορτή και σχόλη Speak.Easy

αλλάΖΩ εδώ & τώρα.

Της Κυριακής Κοπαράνη

Όταν ακούω την λέξη αλλαγή στο μυαλό μου έρχεται ένα γεγονός ή μια κατάσταση στην ζωή μου η οποία φέρνει κάτι το διαφορετικό. Αυτό το διαφορετικό, που έχει πολλές μορφές. Έρχεται πάντως, είτε εκούσια, είτε ακούσια. Άλλοτε πάλι αυτή η «αλλαγή» είναι μικρή, άλλοτε δύσκολη ή και εύκολη. Πολλές από αυτές, αλλά και μία μόνη της, μπορεί να με φέρει σε μια κατάσταση, που ποτέ δεν είχα φανταστεί στο παρελθόν ότι θα βρισκόμουν. Κι όμως έρχονται και συμβαίνουν.

Αν ρωτήσεις κάποιον θα σου πει ότι την φοβάται, λες και είναι η αυστηρή δασκάλα, που είχε στο δημοτικό. Άλλοι πάλι την θεωρούν τόσο όμορφη, γοητευτική, σαγηνευτική και την επιθυμούν σαν να είναι ένα μεγάλης διάρκειας ταξίδι στον αγαπημένο τους προορισμό. Μπορεί να μην αποτελεί τον ίδιο τον προορισμό, μα με σιγουριά μπορεί να καταστεί το εισιτήριο.

Καμιά φορά αναγκάζεσαι να της ανοίξεις την πόρτα και να την καλωσορίσεις στο σπίτι σου, σαν εκείνο τον αχώνευτο συγγενή σου, που δεν μπορείς να διώξεις γιατί σας συνδέουν οι ίδιοι δεσμοί αίματος. Σε άλλη περίπτωση, την υποδέχεσαι λες και είναι η καλύτερη σου φίλη, που την περιμένεις ανυπόμονα για να μοιραστείς μαζί της τα νέα σου.

Αν κάποιος σου έλεγε να της δώσεις μορφή θα την παρομοίαζες ως ένα αθώο, μικρό κοριτσάκι, με την προϋπόθεση ότι έχει μικρό βαθμό δυσκολίας, ή ως μια ηλικιωμένη, κακιά μάγισσα, όπως τα παραμύθια, επειδή είναι πολύ, μα πολύ δύσκολη και διαφορετική αυτή η «αλλαγή».

Ίσως πάλι, όταν ακούς αυτή την λέξη να μην σου έρχεται καμία γυναικεία μορφή στο μυαλό, ούτε ανδρική, ούτε παιδική. Ίσως απλά να την ακούς, να μην αντιδράς, να την αποδέχεσαι, με όλα της τα αρνητικά και θετικά, που σου προσφέρει. Πάντα έχει κάτι από τα δύο. Το ωραίο είναι όμως, όταν οι δίσκοι της ζυγαριάς βρίσκονται σε ισορροπία.

Τότε η αλλαγή, να ξέρεις είναι όμορφη και θα πρέπει να χαίρεσαι που την έζησες ή την βιώνεις ακόμα.

ΑλλάΖΩ λοιπόν και εγω ο,τι δεν μου αρέσει. Δεν θα γίνω εγώ η αλλαγή, ωστόσο θα κάνω ο,τι περνάει από τo χέρι μου για να είμαι αυτή που θα την φέρει.

12695984_1181684348516146_201348860_n

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s