Μία απο.τα ίδια Speak.Easy

αυτό δεν είναι ένα καταθλιπτικό κείμενο

Της Θεοδώρας Απότα

Ξύπνησα και έγραψα πρώτα τον τίτλο. Έπειτα βρήκα λόγους -ταξικούς και όχι μόνο- για να μην τον σβήσω.

Θέλω να κάτσεις και να βάλεις το μυαλό σου να σκεφτεί όλους εκείνους τους ωραίους ανθρώπους που συνάντησες και έκλεψαν λίγη ή σχεδόν όλη την προσοχή σου και δεν το έμαθαν ποτέ.

Εκείνος που διάβαζε προσηλωμένος στη στάση κι εκείνη που καθόταν στο μπαλκόνι και οι βλεφαρίδες της φαινόντουσαν χρυσές από τον ήλιο. Αυτός που σου έφτιαξε τον καφέ όπως σ’ αρέσει (πόσες φορές να μιλήσω για παγάκια;) κι αυτή που προσπαθούσε να διαλέξει το καλύτερο χαρτί περιτυλίγματος (τελικά επέλεξε το ασημί).

Μια άλλη που της έπεσε το παγωτό βανίλια στο πάτωμα και ευτυχώς ο υπάλληλος της χάρισε ένα καινούργιο. Λέω ευτυχώς γιατί μου φαινόταν πως θα είχε πολύ σπαστική φωνή αν ξεκινούσε να γκρινιάζει.

Ένας άλλος με κουστούμι που χαμογέλασε αντί να βρίσει όταν ήρθε στα πόδια του η -γεμάτη χώμα- μπάλα ενός παιδιού.

Τώρα, θέλω να σκεφτείς πόσες φορές είναι πιθανό να είσαι εσύ κάποιος από αυτούς. Είσαι ένας κρυφός θαυμαστής βλεμμάτων, κινήσεων και χαρακτηριστικών. Μάντεψε, έχεις κι εσύ τέτοιους θαυμαστές. Κι αν δεν σου λένε συχνά το πόσο ξεχωριστός είσαι, θυμήσου πως ούτε εσύ τους είπες κάτι και μετάνιωσε το.

Ανάμεσα σε όσους πηγαίνουν βιαστικοί στη δουλειά και γκρινιάζουν επειδή δεν έχουν προλάβει να πάρουν τσιγάρα για το διάλειμμα, υπάρχουν μικρές παρεμβολές φωτός που δημιουργούνται από λέξεις ενθαρρυντικές, λέξεις πολύχρωμες κι αστραφτερές.

Ας δημιουργήσουμε ιστορίες που δεν θα μπορούμε να διηγηθούμε, ας κάνουμε τις Κυριακές μας περισσότερο ιδανικές και ας σταματήσουμε να πιστεύουμε στις συμπτώσεις.

12736071_1181684311849483_1196962778_n

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s