Εντός Speak.Easy

Η έλξη από τη λέξη

Του Σπυράγγελου Κουτρουβέλη

Έχουμε κενά κοινά που τα βλέπουν κοινά κενά. Μέσα στην κενότητα όμως τα κενά μας βρίσκουν την πληρότητα τους.

Περα από τα κοινά… Αφού δεν έχουμε ανάγκη να εκτεθούμε σ’ αυτά. Γιατί είναι πιο κενά και από τα κενά μας. Κι εμείς οι ναυαγοί αυτών ψάχνουμε την στεριά μας στα σύνορα του ατενίζω και του βρίσκομαι. Δεν γράφω για τον κόσμο. Όχι, γράφω από ανάγκη. Και μες την χάρτινη σχεδία μου μπατάρω απ’ τα κενά μου. Βυθίζομαι στις πλάνες τους, πνίγομαι καθώς αυτά γεμίζουν με σιωπές και κόμματα.

Μα τώρα τελεια. Αναιρώ το έρεισμα της απάθειας μου και με παρασέρνει η έλξη από τη λέξη Κύμα. Τι είναι το κύμα; (Το πλήρες ανάμεσα σε δυο κενά. Η επιφάνεια ανάμεσα σε δυο ανοίγματα.).

Το κόμμα ανάμεσα στο ατενίζω και το βρίσκομαι που ψάχνω και που μέχρι να βρω μου δίνει το έναυσμα για το πλησίασμα. Και το έμβασμα ποιο; Και πάλι η τελεία. Αν παρατηρήσεις δεν τόνισα ποτέ την λέξη «τελεια». Τι θέλω να πω; που θέλω να καταλήξω; Είτε την τονίσω είτε όχι το τέλεια πάντα θα βρίσκεται στο τέλος, στην τελεία. Έλξη, λέξη, κύμα, κενό. Και μετά τι;

Λέξη, έλξη, κενό, κύμα. Δηλαδή; Έλκομαι από τη λέξη κύμα και καταλήγω στο κενό. Και μετά… Η λέξη με ελκύει στο κενό του κύματος. Το διακύβευμα; Η έλξη της λέξης θα υπάρχει πάντα. Όπως και το κενό του κύματος. Γιατί η λέξη ένα κενό είναι όπως και το κύμα μια έλξη. Ποιο το νόημα; Ότι χωρίς το κενό τέχνη δεν θα υπήρχε και χωρίς τα κύματα ποτέ δεν θα έφτανε στην στεριά της.

12899998_1217761601575087_1052535088_n

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s