Μία απο.τα ίδια Speak.Easy

το άρωμα που δεν είχε εκείνο το σεντόνι

Της Θεοδώρας Απότα

Το «εδώ» και το «εκεί» αντιστράφηκαν.

Παρ’ όλα αυτά θέλω να σου πω πως γράφω ανάμεσα σε άσπρα σεντόνια και γνωρίζω ότι δεν πρέπει να γκρινιάξω αλλά θα το κάνω (τι περίμενες άλλωστε;). Αλλάζουν τόσο συχνά τα σεντόνια στο ξενοδοχείο που δεν προλαβαίνουν ν’ αποκτήσουν ένα λίγο πιο ιδιαίτερο άρωμα.

Η μυρωδιά είναι αυτό που διαθέτει την υπέροχη ικανότητα να με ταξιδέψει σε μέρη που πήγα ή σε άλλα, εντελώς άγνωστα. Να μου θυμίσει όσα ξέχασα ή όσα προσποιούμουν πως δεν τα θυμάμαι – κάθε φορά με λίγη παραπάνω αποτυχία.

Η σκέψη μου είναι γεμάτη από αυλές γεμάτες λουλούδια και βασιλικούς, κέικ σοκολάτας που ψήνονται, ρούχα απλωμένα σε μπαλκόνια και lime που τοποθετούνται στα ποτήρια με τέχνη.

Είμαι έτοιμη να συστηθώ και με διακόπτει. Δηλώνει πως μισεί το άρωμα μου. Δεν ρωτάω καν το γιατί, το μαντεύω και καταλήγω στο πόσο αρμονικά και μη συνδέονται οι ιστορίες όλων μας. Καθώς μου ανακοινώνει ότι το πρώτο πράγμα που ξεχνάς από κάποιον είναι η μυρωδιά του, συνειδητοποιεί πως δεν έφταιγε το άρωμα μου αλλά ο καπνός του διπλανού. Μάλλον έκατσε στο λάθος τραπέζι. Ή μήπως στο σωστό;

Αν αναρωτιέσαι, αυτή τη στιγμή σου αποδεικνύω πως έχω ακόμα την εκνευριστική συνήθεια να πηγαίνω απ’ το ένα θέμα στο άλλο τόσο γρήγορα που δεν έχεις χρόνο να τα επεξεργαστείς όσο θα ήθελες. Συνεχίζω.

Δεν ξεχνάω πως κάθε σπίτι έχει τη δική του μυρωδιά και μέσα σ’ αυτά ζουν άνθρωποι που εγκλωβίζονται σε μπουκαλάκια αρωμάτων. Πιστεύω όμως, πως όταν ανοίγουν οι πόρτες και βγαίνουν στους δρόμους ενώνονται και δημιουργούν ένα πολύχρωμο σύννεφο αναμνήσεων πάνω απ’ την πόλη.

Κάτι τελευταίο. Λέρωσα με στυλό το σεντόνι.

Πάω να ειδοποιήσω να μου τ’ αλλάξουν κι ύστερα να γκρινιάξω για το προσωπικό άρωμα που τους λείπει.

12736071_1181684311849483_1196962778_n

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s