Μέλι στην οθόνη σας Speak.Easy

μπαλκόνι, φιδάκι, καρπούζι

Της Μελίνας Αμανατίδου

Είσαι στην πόλη,έχει ζέστα-όχι ζέστη-τα τσιμέντα βράζουν,δεν κουνιέται ούτε φύλλο-ή μόνο ένα ανά διαστήματα-τα κουνούπια σου κρατούν συντροφιά. Μιλάω για τα βράδια εκείνα του καλοκαιριού,που δεν είσαι σε κάποιο χλιδάτο ξενοδοχείο ή σε κάποια παραλία camping,αλλά είσαι σε ένα μπαλκόνι,καλοκαιρινό,ζεστό, τζιμεντένιο, ρετιρέ, μικρό, παλιό, κολλητό με του γείτονα…

Κάθεσαι στο μπαλκόνι με απλωμένα τα πόδια σε καρέκλα ή σε ένα ράντζο. Οι σίτες του σπιτιού είναι όλες κατεβασμένες,για να μη μπει κανένας ιπτάμενος επισκέπτης-όμως ένας πάντα τα καταφέρνει. Η τηλεόραση μέσα στο σαλόνι παίζει χαμηλόφωνα-δεν ξέρω για ποιον-ενώ,η τηλεόραση της γιαγιάς στην απέναντι πολυκατοικία παίζει στη διαπασών -νομίζω για την ίδια,ενώ κοιμάται.

Κατά τα άλλα, ησυχία στο στενό ή ακούγεται η εξάτμιση από κάποιο μηχανάκι που έφερε πίτσες παραδίπλα ή γύρους-δεν κατάλαβες καλά ποιανού η εξάτμιση ήταν. Καπνίζεις ή και όχι, αλλά σίγουρα τρως καρπούζι.Ένα βαθύ πιάτο με κουκούτσια βρίσκεται πάνω στο τραπέζι με το πλαστικό τραπεζομάντηλο.

Κουκούτσια πολλά.Τόσα πολλά,όσα και οι σκέψεις που έκανες και κάνεις όλο το βράδυ πάνω στις δύο καρέκλες ή πάνω στο ράντζο,που τρίζει μόλις γυρίσεις πλευρό.

Σκέφτεσαι τι έκανες,σκέφτεσαι τι κάνεις,τι θα κάνεις,τι δεν έκανες,τι θα είχες κάνει,τι θα ήθελες να κάνεις,τι,τι,τι… Και όλα  αυτά,τα κάνεις σε ένα μπαλκόνι,δίπλα σε ένα πιάτο με κουκούτσια μαύρα από καρπούζι-που ταιριάζουν με κάποιες μαύρες σκέψεις σου-ενώ καίει ένα φιδάκι για να ζαλίσει τα κουνούπια…που όμως καταφέρνει να ζαλίσει εσένα.

Τελικά,μια καλοκαιρινή διανυκτέρευση σε ένα μπαλκόνι δεν είναι τόσο κακή. Περιλαμβάνει και βραδινό και ατμόσφαιρα και δυνατότητα περισυλλογής. Και στην τελική,κάνε το μπαλκόνι σου νησί,το λέει και το τραγούδι.

12695944_1181684358516145_1257338224_n

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s