Κυριακή, γιορτή και σχόλη Speak.Easy

κανείς δεν ξεκίνησε από τον προορισμό του.

Της Κυριακής Κοπαράνη

Όλα θα ήταν πιο εύκολα αν από την αρχή ξέραμε την κατάληξη μιας πράξης μας. Το αποτέλεσμα αυτής θα μας έδειχνε απλά το σωστό και φυσικά την λύση του προβλήματος.Όμως όπως όλοι πολύ καλά γνωρίζουμε,κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Απλά πράττουμε είτε βάσει συναισθημάτων ακολουθώντας την καρδιά μας, είτε σχεδίου και όπου μας βγάλει.

Το πιο δύσκολο σε αυτό το δίλημμα δεν είναι η επιλογή καρδιάς και μυαλού. Είναι απλά το σημείο όπου κανείς έχει αποφασίσει να μπει στην διαδικασία να αλλάξει την κατάσταση προς όφελός του. Το σημείο εκείνο που αποφάσισε πως πρέπει να ρισκάρει. Πάντα θα υπάρχει κάτι που θα σε κρατά πίσω. Άλλοτε θα είναι οι ανασφάλειες, άλλοτε οι δεύτερες σκέψεις ή και άτομα που σου κάνουν κακό με το να είναι στην ζωή σου.
Ξέρεις ότι μαγικό φίλτρο ή συνταγή δε υπάρχει. Μόνη σου επιλογή είναι η προσπάθεια. Θα μείνεις απαθής ή θα αλλάξεις για το καλό σου; Δεν ξέρεις αν όλο αυτό θα σε βγάλει εκεί που θέλεις ή όχι. Αν θα αξίζει στην τελική ή όχι. Νομίζω ωστόσο πως κάπως έτσι αρχίζουν οι δεύτερες σκέψεις για αυτό και τις σταματάω εδώ.
Για μένα ένα είναι το σίγουρο. Κανείς δεν ξεκίνησε από ψηλά. Η μόνη περίπτωση που ξεκινάς από εκεί είναι όταν θέλεις να σκάψεις μία τρύπα. Και σε κάθε περίπτωση υπάρχει και ο κίνδυνος του να πέσεις μέσα της (αυτό ίσως και να μου το είχε πει κάποιος ως συμβουλή, δεν θυμάμαι). Μικρά βήματα και άλλοτε μεγαλύτερα θα σε οδηγήσουν εκεί που πρέπει και θέλεις να βρίσκεσαι. Αρκεί η δική σου απόφαση. Να θυμάσαι πως τα πάντα ξεκινούν από το σημείο που θα αποφασίσεις να κάνεις την αλλαγή και τελειώνουν στο σημείο που θα το πετύχεις ή θα μάθεις κάτι από όλο αυτό. 

12695984_1181684348516146_201348860_n

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s