Μετάβαση στο περιεχόμενο
Advertisements

(σχεδόν) αποχαιρετιστήριο

EDITORIAL #2

#SEASON FINALE VOL.1

Θα μπορούσαμε να σας αποχαιρετήσουμε κάνοντας μία αναφορά σε αριθμούς. Επισκέπτες, προβολές, αλληλεπίδραση στα κοινωνικά δίκτυα, άρθρα που δημοσιεύτηκαν, συντάκτες που δημοσίευσαν, χορηγοί, άνθρωποι που απλά μας στήριξαν και στάθηκαν δίπλα μας.

Προτιμήσαμε όμως κάτι διαφορετικό. Είναι πλέον καθαρά φαινόμενο των όσκαρ και κάπως παλιομοδίτικο το να απαριθμήσουμε και απλά να ευχαριστήσουμε μέλη της οικογένειας και φίλους που συντέλεσαν στην επίτευξη ενός στόχου. Αφενός γιατί κανένας από τους δύο δεν τα πάει καλά με την αριθμητική και τους υπολογισμούς. Αφετέρου γιατί από πάντα προτιμούμε τα ποιοτικά από τα ποσοτικά κριτήρια.

Αυτή ήταν και μία από τις εξ αρχής κατευθυντήριες γραμμές μας. Η προσφορά στο κοινό – έστω και αν ήταν μόνο ένας άνθρωπος – έργου άξιου ως προς την ποιότητα. Αυτό ήταν που θα έφερνε και την ποσότητα και που άσχετα και από αυτό που θέλαμε – δηλαδή έστω και έναν αναγνώστη που να θεωρήσει κάτι πραγματικά εθιστικό και καλό το speakink about – την έφερε. Τόσο ώστε τελικά και να θέλαμε και η έφεση μας να μην ήταν στις λέξεις αλλά στα νούμερα να μην καταφέρναμε να υπολογίσουμε την υποστήριξη, την αγάπη και την συμμετοχή σας σε όλο αυτό που από τον Ιανουάριου στήσαμε και – με ταχείς ρυθμούς – τον Φεβρουάριο σας παρουσιάσαμε.

Συμφωνούμε με όσους πίστεψαν ότι μπορεί να μην ήταν κάτι άψογο και αλάνθαστο. Συμφωνούμε πως μπορεί να μην είμαστε οι ιδανικοί αρθρογράφοι ή οι καταλληλότεροι. Συμφωνούμε πως στο διαδίκτυο μπορείς να έχεις χίλιες δυο επιλογές για ανάγνωση καλύτερες του speakink about. Εύκολα όμως μπορούμε να διαφωνήσουμε με όποιον αμφισβητήσει το πάθος και τον μόνο κοινό παρονομαστή των ατόμων που ασχολήθηκαν για αυτό. Την γνήσια αφοσίωση δηλαδή σε κάτι που ξεκίνησε τυχαία σε ένα στέκι μίας παρέας νέων ανθρώπων με όρεξη για το γράψιμο, την έκφραση, την κατάθεση των ψυχών τους πάνω σε πληκτρολόγια που αν ήταν άλλης κατασκευής θα έσπαγαν από την ένταση. Και στο ίδιο στέκι γράφεται αυτό το – σχεδόν – αποχαιρετιστήριο κείμενο.

«Αποχαιρετιστήριο» γιατί από σήμερα φορτίζουμε μπαταρίες, αναθεωρούμε, εντοπίζουμε λάθη και επαναπροσδιορίζουμε τους στόχους μας. «Σχεδόν» γιατί σε τρεις εβδομάδες επιστρέφουμε.

Η αλήθεια είναι πως δεν φεύγουμε καθόλου. Τα κείμενα μας είναι στην θέση τους και σας δίνουμε τον χρόνο να καλύψετε τα κενά που αφήσατε. Είναι μια καλή ιδέα για να φορτίσετε και εσείς τις δικές σας μπαταρίες. Μία κυρία ήδη το έκανε. Άγνωστη ως φυσιογνωμία, καθόταν στο μπροστινό κάθισμα του λεωφορείου καθώς πηγαίναμε σε έναν από τους καλοκαιρινούς μας καφέδες. Διάβαζε κάποιο από τα κείμενα που δημοσιεύτηκε στο site κοντά στην άνοιξη.

Ήταν για μας μια απόδειξη πως ακόμη και τις τρεις εβδομάδες αυτές το speakink about δεν θα λείψει. Γιατί καταφέραμε κάτι που δεν ήταν καν στους στόχους μας. Η αναγνώριση από σας και η διάδοση αυτού που φτιάξαμε για εσάς. Η διαχρονικότητα του υλικού μας και μία συνεχής επιβεβαίωση. Από γνωστούς σε γνωστούς και τελικά σε αγνώστους.

Το αποχαιρετιστήριο αυτό δεν ήταν επίσης στο πρόγραμμα ούτε στους στόχους. Ίσως απλά να ψάχναμε έναν τρόπο πιο γκράντε από το συνηθισμένο για να ευχαριστήσουμε το κάθε κύτταρο, του οργανισμού που θα πέσει για ύπνο.

Κυρίως στους συντάκτες & στους αναγνώστες,

Ευχαριστούμε από καρδιάς.

Συνεχίστε να δουλεύετε για εμάς και εμείς θα δουλέψουμε ακόμη περισσότερο για εσάς.

*Πίσω στις 4/09

**Επικοινωνήστε μαζί μας, ελάτε στην παρέα μας. Γίνε και εσύ speaker! 

*** Αφήστε ιδέες, μηνύματα στην φόρμα επικοινωνίας ή στο mail speakinkabout@gmail.com1234
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s