Μετάβαση στο περιεχόμενο
Advertisements

Γοητεύομαι και απογοητεύομαι…

Της Μελίνας Αμανατίδου

Τσακ!

Κάποιος,κάπου,κάποτε εμφανίζεται από το πουθενά. Εκεί που δεν το περιμένεις ή μπορεί  και να το περιμένεις. Συνήθως τα καλοκαίρια. Και δεν φτάνει που εμφανίζεται στα ξαφνικά, καταφέρνει και να σε γοητέψει.

Έχει κάτι. Έναν τρόπο. Ο τρόπος που εμφανίζεται, ο τρόπος που μιλάει, ο τρόπος που συμπεριφέρεται, ο τρόπος που κοιτάζει ή ο τρόπος που σε κοιτάζει; Μάλλον, ο τρόπος που υπάρχει. Υπάρχει και σε γοητεύει, μόνο και μόνο γι` αυτό. Σε πλανεύει, σε μπερδεύει, σε ταράζει. Και γοητεύεσαι και τον θαυμάζεις-σαν αξιοθέατο. Όλο και περισσότερο. Και λες «Εδώ είμαστε»-και σταματάει να είναι απλά αξιοθέατο.

Μπαμ!

Αυτός ο κάποιος, κάπου, κάποτε σε κάνει να θέλεις να τον εξαφανίσεις στο πουθενά από το οποίο εμφανίστηκε. Συνήθως στο τέλος του καλοκαιριού. Γιατί έχει κάτι. Έκανε κάτι. Κάνει κάτι. Και καταφέρνει να σε απογοητέψει.

Τώρα έχει άλλον τρόπο. Χειρότερο; Καλύτερο; Σίγουρα απογοητευτικό για σένα. Προσπαθείς να τον βγάλεις από το μυαλό σου-από την καρδιά σου, δεν νομίζω-από το πρωί που ξυπνάς, από το βράδυ που κοιμάσαι, από το βιβλίο που διαβάζεις για την εξεταστική, από την δουλειά που κάνεις, από πολλά από… Θέλεις να φύγει, γιατί απογοητεύεσαι. Όλο και περισσότερο. Και λες «Ή εγώ ήμουν χαζή ή αυτός μεγάλος γόης»(στο γόης βάλε ό,τι κοσμητικό θέλεις).

Δεν θέλει πολύ ούτε για να γοητευτείς, ούτε για να απογοητευτείς. Δεν θέλει ούτε τρόπο, ούτε κόπο. Γίνεται τσακ-μπαμ!

amanatidou

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s