Μετάβαση στο περιεχόμενο
Advertisements

τα φωτάκια

Της Νικολέτας Οικονομίδου

Τα φωτάκια κρέμονταν σχεδόν αδιάφορα πάνω από το παράθυρο. Ήταν η αντανάκλασή τους στο τζάμι που μου υπενθύμιζε οτι υπήρχαν. Ήταν αυτή η αντανάκλαση που μου υπενθύμιζε ότι τα χρώματα μπορούν να τρυπώσουν παντού,ότι μπορούν να γεμίσουν το σκοτάδι σου με πολύτιμο φως και ότι η κάθε εποχή,ο κάθε μήνας,έχει τη δική του μελωδία.

Αυτή η ίδια αντανάκλαση ήταν που μου υπενθύμιζε πως δεν υπάρχουν όμορφα ονόματα, αλλά όμορφοι άνθρωποι και ότι και η πιο μουντή μέρα μπορεί να γεμίσει ήλιο με ένα μόνο βλέμμα. Με ένα βλέμμα δειλό και ταυτόχρονα τόσο θαρραλέο,τόσο γεμάτο από όλα εκείνα που δεν μπορείς να πεις. Γεμάτο από συναισθήματα ξεκάθαρα μα παράλληλα εντελώς μπερδεμένα,γεμάτο σκέψεις και μουσικές, γεμάτο τυχαία αγγίγματα και συναντήσεις που όμως προσδοκείς τόσο-μα τόσο- πολύ.
Τα φωτάκια και αντανάκλασή τους,με έκαναν να μην ξεχάσω ποτέ το πόσο δύσκολα τολμάς την πρώτη σου βουτιά από τον βράχο,όσο γαλάζια κι αν είναι τα νερά. Μου θύμιζαν πάντα την αίσθηση που έχεις εκείνα τα λίγα δευτερόλεπτα που βρίσκεσαι στο κενό,εκείνα τα δευτερόλεπτα της απόλυτης έκθεσης. Της απόλυτης έκθεσης στον κόσμο. Στον κόσμο που σου χάρισε αμέτρητες στιγμές ευτυχίας,αμέτρητες όμορφες εικόνες από πρόσωπα ή μέρη. Στον κόσμο που σου έδειξε τι σημαίνει να νοιάζεσαι για κάποιον κι αυτός ο κάποιος να νοιάζεται για εσένα. Στον κόσμο που σου έμαθε να ακούς και να παρατηρείς, στον κόσμο που σε έπλασε για να νιώθεις.

Σε αυτόν τον κόσμο εκτίθεσαι εκείνα τα λίγα δευτερόλεπτα στο κενό…και τα φωτάκια συνεχίζουν να κρέμονται πάνω από το παράθυρο.

νικολ.jpg
Advertisements

2 σκέψεις σχετικά με το “τα φωτάκια Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s