Κυριακή, γιορτή και σχόλη Speak.Easy

μικρός «εμφύλιος πόλεμος»

Της Κυριακής Κοπαράνη 

Όλοι με τις παρέες μας κάνουμε συζητήσεις πολλών ωρών για διάφορα θέματα. Μια πολύ αγαπημένη μου είναι αυτή του διλήμματος καρδιάς και μυαλού.

Είναι λες και ξεκινά ένας εμφύλιος πόλεμος. Από την μια είναι αυτοί που θα υποστηρίξουν το συναίσθημα και τον αυθορμητισμό και απέναντι βρίσκονται εκείνοι που θέλουν να επικρατεί πάντα η λογική.

Φυσικά η αρχή γίνεται από αυτόν που έχει το πρόβλημα, είτε είναι ερωτευμένος, είτε πικραμένος, μπερδεμένος και ξεκινά να ζητήσει βοήθεια και συμβουλές. Τότε αρχίζει ο πραγματικός πόλεμος.  Καθένας αρχίζει να βομβαρδίζει τον παθόντα με τις απόψεις του.

«Εγώ στην θέση σου θα ακολουθούσα την καρδιά μου.», « Αν το θέλεις πολύ κάν’το, μην το πολύ σκέφτεσαι.», « Καλύτερα να μετανιώσεις για κάτι που έκανες, παρά για κάτι που δεν προσπάθησες καν.» και άλλα τέτοια παρόμοια quotes και συμβουλές. Σε αυτή την ομάδα κατατάσσονται συνήθως και οι περισσότεροι.

Τι γίνεται όμως με όσους σκέφτονται πιο λογικά; Καμιά φορά χρειάζεται και το μυαλό. Αρκετές φορές, για να πούμε την αλήθεια. Δεν είναι απαραίτητο όλα τα θέματα  να λύνονται βάσει συναισθημάτων της στιγμής, ούτε είναι κακό να σκεφτείς κάτι λίγο παραπάνω. Γιατί λοιπόν να βάζουμε πάντα στην γωνία την λογική και να μην την χρησιμοποιούμε για να γλιτώσουμε από πολλά δεινά στο μέλλον;

Νομίζω ότι όλοι καταλάβατε ποια θέση παίρνω εγώ συνήθως σε αυτή την μάχη και η αλήθεια είναι πως την υπερασπίζομαι αρκετά. Πάντως σε χειρότερη θέση θα είναι πάντα αυτός που ζητάει βοήθεια. Ο πόλεμος ίσως τότε να παύει να είναι εμφύλιος. Τα θύματα στον άνισο αγώνα είναι πολλά. Η δική μου λογική υψώνει πάντα ωστόσο το λάβαρο της νίκης. 

koparani

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s