Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έρωτας στα χρόνια της ασθένειας

Της Ντίας Κουκ

Δε θα ξεκινήσω πάλι με έναν ορισμό, όλοι ξέρουμε τι είναι έρωτας. Σήμερα, όμως, τον έχουμε εκφυλίσει. Ναι, δεν έχει εκφυλιστεί, αφού αφορά δύο άτομα, δεν έφταιξε σε τίποτα αυτό το φτερωτό αγγελάκι. Αθώα ρίχνει τα βέλη του προς ανθρώπους, όμως στο χέρι τους είναι το τι θα ακολουθήσει.

Η ασθένεια επιδέχεται εξηγήσεις για να σε κάνω να καταλάβεις τι εννοώ. «Α» στερητικό και «σθένος», δεν έχεις δύναμη αλλιώς κουράγιο, λαμβάνοντας το υπόψιν υποκειμενικά. Ο σημερινός  έρωτας ασθμαίνει, εσύ είσαι αυτός που τον αρρωσταίνει. Δεν έχεις τη δύναμη να πας ευθέως στην κοπέλα στο απέναντι παγκάκι να της πεις αύριο τέτοια ώρα πάλι εδώ. Το χειρότερο που μπορεί να γίνει, είναι να σε περιλούσει με ρετσίνα ή καφέ, ανάλογα την ώρα. Αν βρέχει, όπως εδώ, δε θα πάθεις τίποτα.

Γενικώς, δε θα πάθεις κάτι αν διεκδικήσεις, αποκτήσεις μία στιγμή με κάποιον που σου αρέσει. Αν συνεχιστεί, θα θυμάστε πως είχατε μία τολμηρή αρχή. Αυτό ισχύει και για τις κοπέλες, δεν είναι πλέον μόνο οι άνδρες κυνηγοί, αλλά και οι δυο πλευρές πρέπει να γνωρίζουν όρια. Αν δεν τραβάει το πράγμα, δε το πιέζουμε.

Εκεί είναι που μπαίνει οι μεγάλοι κουτσομπόληδες της μέρας, facebook-instagram. Ναι, και εγώ έχω, θα πεις τι μας τσαμπουνάει για έρωτες και χαζά. Προσπαθώ να μην κρυφτώ πίσω από αυτό για να κοινωνικοποιηθώ και τελικά, αν τύχει, να ερωτευτώ. Μπορεί, αυτός που συνομιλείς να μην είναι καν αυτός που έχει δημιουργήσει και θέλει εσύ να βλέπεις. Σενάριο επιστημονικής φαντασίας και τραγικής πραγματικότητας. Ξέρεις πως είναι πολύ εύκολο να εξαπατηθείς και να την πάθεις.  

Ο έρωτας μας μειώνεται και εμείς δεχόμαστε την αλλαγή στα δεδομένα. Οι επαφές γίνονται επιδερμικές, επειδή εμείς το αφήνουμε. Ένα πληκτρολόγιο και ένα ποντίκι δε θα μπορέσει να αντικαταστήσει κάποτε την επικοινωνία του βλέμματος, το χαμόγελο, την επαφή. Μην αναλώνεσαι!

kouk

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s