Μετάβαση στο περιεχόμενο
Advertisements

τυφλή πίστη.

Του Χρήστου Δάμη

Είναι φορές που για τους γύρω, στα μάτια σου δεν φαίνεται ο εσωτερικός σου κόσμος. Τη στιγμή ακριβώς που έχει δαπανηθεί τεράστια ποσότητα ενέργειας απλά και μόνο για να χαραχθεί ένα πλαστό χαμόγελο, συνειδητοποιείς πως μέσα σου επικρατεί το χάος. Ίσως βέβαια να μην πνίγηκες επειδή έπεσες στα βαθιά αλλά επειδή δεν κολύμπησες αρκετά για να σωθείς.
Καθώς διευρύνονται οι ορίζοντες σου και η ζωή σου μικραίνει, τα γνωστά γίνονται άγνωστα και τα αδιευκρίνιστα χάνονται. Γνωρίζουν καλύτερα τη ζωή αυτοί που υποφέρουν και τρώγονται από τις σκέψεις τους , που πίσω από τα φωτεινά μάτια τους υπήρξαν καταρράκτες δακρύων. Είναι δύσκολο να καταλάβεις πως αξίζεις περισσότερο από τα μαύρα αισθήματα σου και να αντιληφθείς πως οι καταθλιπτικές σκέψεις απορρέουν από το παρελθόν. Μη διώξεις τη μυρωδιά της αισιοδοξίας γιατί είναι πολύ όμορφη.

Μη φοβάσαι τα μέρη δίχως φως. Η νύχτα είναι ξεχωριστή, ίσως και πλουσιότερη από την ημέρα. Όσο πιο σκοτεινή είναι η νύχτα τόσο πιο φωτεινά φαίνονται τα αστέρια και όταν αγαπάς τα αστέρια, γίνεσαι ανίκητος μπροστά στο σκοτάδι.

Αναμφισβήτητα, οτιδήποτε επιθυμείς δε θα το βρεις στην ίδια μεριά με τον φόβο. Δεν είναι ανάγκη να ελέγχεις συνεχώς τις σκέψεις σου γιατί κουράζεσαι. Και όταν κουράζεσαι δε μπορείς να απαγορεύσεις στις σκέψεις σου να σε ελέγχουν. Η κάθε σκέψη που θα κάνεις είναι επένδυση στο μέλλον και οι όμορφες σκέψεις απέχουν από τον αρνητισμό και τον πάτο.

Γύρνα να κοιτάξεις τον ήλιο και δε θα συναντήσεις τη σκιά σου. Τα κρύα παραμύθια θα χαθούν όπως ακριβώς μια πρόσκαιρη βροχή.

«Τυφλή πίστη» σημαίνει πως ένα άτομο είναι ικανό να θεραπεύσει οποιαδήποτε δυσκολία του εαυτού του χωρίς επιστημονικές γνώσεις και φάρμακα, αποκλειστικά και μόνο με τις ψυχικές του δυνάμεις.

damis
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s