Μετάβαση στο περιεχόμενο
Advertisements

σήμερα ξύπνησα και…

Της Θεοδώρας Απότα

Σήμερα ξύπνησα και σκότωσα τον εαυτό μου. Ξυπνάω εξαιρετικά δύσκολα. Οι άνθρωποι-ξυπνητήρια  παραπονιούνται διαρκώς ότι δεν σηκώνομαι με τίποτα και νευριάζουν που κοιμάμαι αργά. Τελικά όμως κάθε πρωί μου φτιάχνουν καφέ και με ξυπνάνε όσο πιο ωραία μπορούν-ο καθένας με τον τρόπο του.

Σήμερα ξύπνησα και σκότωσα τον εαυτό μου. Έπειτα, σκέφτηκα πως ίσως είναι η σειρά μου να φτιάξω πρωινό για τους ανθρώπους-ξυπνητήρια αφού όλως παραδόξως κοιμούνται. Οι ζωές αποκτάνε νόημα όταν γίνεται αντιληπτό πως ποτέ δεν θα υπάρξει στιγμή ολόιδια με κάποια άλλη –σαν αυτήν για παράδειγμα.

Σήμερα ξύπνησα και σκότωσα τον εαυτό μου. Βρήκα μήνυμα σου στο κινητό. Ξέρεις, οι άνθρωποι λένε πως θα ακολουθούσαν ο ένας τον άλλον σ’ όλη τη γη, αγοράζουν ακριβά κρασιά και σκουλαρίκια σε επετείους και τελικά δεν βρίσκουν χρόνο να στείλουν ένα μήνυμα. Φαντάζεσαι να έχεις μοιραστεί τα πάντα και το τίποτα με κάποιον και να μη θυμάται πόσο σημαντική ήταν η καλημέρα του για σένα;

Σήμερα ξύπνησα και σκότωσα τον εαυτό μου. Ανακάλυψα πως ευτυχία είναι να ζεις όλα εκείνα που σκέφτεσαι επίτηδες τα νεκρά λεπτά της καθημερινότητας σου. Σκεφτείτε μια στιγμή, κατά την οποία εκείνοι κοιμήθηκαν μαζί σ’ ένα δωμάτιο με κλιματισμό στους 22 ενώ ο ένας ήθελε να είναι στους 17 κι άλλη στους 26.

Σήμερα ξύπνησα και σκότωσα τον εαυτό μου. Έφυγες. Δεν δίνω σημασία –άλλωστε η επιστροφή σου είναι περισσότερο κινηματογραφική. Αυτοί είναι στη δουλειά, βάζουν σε φακέλους τις κάρτες μου, διαβάζουν γιατί δίνουν μάθημα τη Δευτέρα, κάνουν σχέδια, βρίσκονται σε άλλες πόλεις και ακόμη τηλεφωνούν σε μια προσπάθεια να με ξυπνήσουν.

Σήμερα ξύπνησα και σκότωσα τον εαυτό μου. Μετά το μετάνιωσα και προσπάθησα να μη με σκοτώσω αλλά δεν μπορούσα να σταματήσω αυτό που είχα ήδη αρχίσει.

[σκέψεις με αφορμή την 10η Σεπτεμβρίου που έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αυτοκτονίας]

apota
Advertisements

2 σκέψεις σχετικά με το “σήμερα ξύπνησα και… Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s