τα πάνο κάτω Speak.Easy

ποιοι είμαστε, τι κάνουμε;

Του Παναγιώτη Συμεωνίδη 

Σηκώθηκα  ένα πρωινό, πράγμα λίγο σπάνιο για μένα, βλέπω το κινητό μου- ώρα 8:30, ημέρα Σάββατο. Άρχισα να κοιτάω το ταβάνι και σκεφτόμουν τι θα κάνω για να γεμίσω την μέρα, αυτές οι σκέψεις όμως έφεραν άλλες  που με έκαναν να αναρωτιέμαι, τι κάνω σε αυτή την ζωή, ποιος πραγματικά είμαι, γιατί υπάρχω, είμαι ευτυχισμένος με αυτά που έχω; (που προφανώς  θα έπρεπε να είμαι γιατί τουλάχιστον διαθέτω τα βασικά). Όλοι ψάχνουμε να βρούμε το νόημα της ζωής άλλα ποτέ κανείς δεν το βρήκε, διότι δεν έχουμε ζήσει κάποιες καταστάσεις, δεν έχουμε ψάξει αρκετά μάλλον.

Με τα πολλά σηκώνομαι από το κρεβάτι κάνω έναν καφέ για να ανοίξει καλά το μάτι, ανοίγω τον υπολογιστή μου, στρίβω ένα τσιγάρο, βάζω κάτι χαλαρό να ακούσω και εξακολουθώ να σκέφτομαι όλα αυτά και για το τι θα κάνω στο μέλλον. Παρόλα αυτά δεν καταφέρνω να αποδράσω από την καθημερινότητα μου, και συνεχίζω την μέρα μου με όλα τα ερωτήματα αναπάντητα. Θέλω να φύγω από αυτή την ρουτίνα, να κάνω ταξίδια και να γνωρίσω άλλα μέρη, άλλους ανθρώπους, άλλες κουλτούρες και ίσως να απαντήσω σε κάποια ερωτήματα που έχω σχεδόν κάθε πρωί. Ως τότε, θα συνεχίσω να ξυπνάω και να συμπληρώνω κάθε μέρα το ίδιο ερωτηματολόγιο στο μυαλό μου- πάντα χωρίς απαντήσεις.

Κάποιοι λένε ότι το νόημα της ζωής είναι να κάνεις παιδιά, άλλα όλοι ξεκινήσαμε από παιδιά, μεγαλώσαμε, αλλάξαμε, έχουμε ευθύνες πλέον και χάσαμε τον παιδικό μας εαυτό που είχε μια όρεξη μια διάθεση να μάθει. Σκεφτείτε λοιπόν να πιάνατε κουβέντα με το παιδί που ήσασταν κάποτε, είναι τόσα πολλά αυτά που θα θέλατε να τον ρωτήσετε και τι θα είχε να σας πει;

simewnidis

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s