Ψυχε-Δελή-α Speak.Easy

Το mindf*ck το μεγάλο!

Της Έλενας Δελήπαλτα

Για εμένα, το mindf*ck, είναι ο εγκεφαλικός ο έρωτας, ο λεκτικός, ο φραστικός. Συνώνυμος του φραστικού σεξ. Πόλεμος (ή παιχνίδι) λέξεων και πράξεων που στέλνουν ακανόνιστα και μισοτελειωμένα μηνύματα στον εγκέφαλο, συναντάται στο πολύ καλό φλερτ.

Ο έρωτας λοιπόν κυρίες και κύριοι, δε περνά από το στομάχι. Από τον εγκέφαλο περνάει.

Μέχρι και για να πεινάσεις, ο εγκέφαλος στέλνει σήμα. Είναι το όργανο που μας ελέγχει. Το όργανο που ελέγχει και τη καρδιά.

Η καρδιά, ερωτεύεται πιο εύκολα από το κεφάλι. Και πιο μετά. Ο εγκεφαλικός έρωτας λοιπόν, είναι το πρώτο στάδιο (και πιο δύσκολο).

Δεν φτάνει μόνο να ξέρεις να μιλάς, ή να φέρεσαι. Πρέπει να είσαι έξυπνος για να μπορέσεις να ερεθίσεις τον εγκέφαλο και τη σκέψη του άλλου. Να ξέρεις να παίζεις με τις λέξεις, και…. τις σκέψεις.

Επομένως καταλήγω στο συμπέρασμα ότι ο έρωτας είναι κατά βάση, εγκεφαλικός.

Σκέψου πόσα ραντεβού ναυάγησαν επειδή η συζήτηση σου με τον άλλον ήταν βαρετή, ρηχή, ανούσια.

Σκέψου όμως και πόσα φλερτ γούσταρες, επειδή σε εξίταρε το λεκτικό παιχνίδι , το βάθος της συζήτησης και η φραστική καύλα.

Λεξούλες μικρές και κοφτές, αιωρούμενες να πέφτουν σαν σφαίρες και να σκάνε στο κεφάλι σου σα χειροβομβίδες. Στην αρχή δε ξέρεις τι σου γίνεται, κρέμεσαι από τα χείλη του άλλου, περιμένοντας πότε θα ειπωθεί κάτι για να απαντήσεις αναλόγως και να καταφέρεις να του ερεθίσεις τον εγκέφαλο, αν όχι στον ίδιο, σε παρόμοιο βαθμό.

Κάπως έτσι λοιπόν, ερωτεύεται ο εγκέφαλος. Το λεκτικό παιχνίδι συνήθως συνεχίζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα, μέχρι ο συμπαίκτης να γίνει έμμονη ιδέα.

Κάπου εκεί ο εγκέφαλος στέλνει το σήμα στη καρδιά να αρχίσει να ερωτεύεται και αυτή.

Αν όμως, ο εγκέφαλος είναι ένα συγκρατημένο όργανο διότι κατέχει μία πληγωμένη καρδιά, δε στέλνει έυκολα το μήνυμα, και απλά μένει μόνο στο εγκεφαλικό κομμάτι.

Έτσι ο έρωτας δεν ολοκληρώνεται, γιατί αν και βάσει εγκεφαλικός, χρειάζεται και τα υπόλοιπα στάδια για να ολοκληρωθεί (καρδιά, σάρκα).

Κατ’ εμέ λοιπόν, είναι όλα στο κεφάλι μας. Εμείς καθορίζουμε αν θα νιώσουμε, με ποιον, και τι θα νιώσουμε. Αν μπορούμε και θέλουμε, ελέγχουμε τα πάντα.

Ακόμη και τα συναισθήματα μας.

Και βοηθός όλων, ο χρόνος.

delipalta

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s