Μετάβαση στο περιεχόμενο
Advertisements

να γνωριστούμε πάλι.

S02E03

Του Αχιλλέας Μζ.

Θα ήθελα να κάνω μία ευφάνταστη εισαγωγή, υπολογίζοντας τους ανθρώπους που θα γνωρίσει ο μέσος άνθρωπος στην ζωή του, μπήκε όμως στην μέση ο παράγοντας «κοινωνικότητα» και μου χάλασε τα σχέδια. Σκέφτηκα έπειτα να αφαιρέσω από τον αριθμό του παγκόσμιου πληθυσμού το ένα. Το 7,3 δισεκατομμύρια είναι ο αριθμός των ατόμων της γης, τελείως προσεγγιστικά (καθώς αλλάζει και καθημερινά). Το ένα είμαι εγώ.

Αν η παρουσία μου είναι απολύτως αδιάφορη για 7,3 δισεκατομμύρια ψυχές, η δική σου είναι απολύτως αδιάφορη για 7,3 πλην μία. Την δική μου. Που έμαθε να ζει μακριά σου, εσένα που έρχεσαι κοντά. Έμαθε να ζει για να σε περιμένει. Έμαθε να ζει θεωρώντας πως είσαι η μία και μοναδική επιλογή.

Τώρα ζει την αλλαγή μίας εποχής. Ο αρκοντεονίστας περνά ίσως για τελευταία φορά από το στενό. Εκτός και αν τα δάχτυλα του αντέχουν να παίξουν μελωδίες και στο κρύο. Εγώ γράφω ίσως τελευταία φορά για σένα. Εκτός και αν τα δάχτυλα μου αντέξουν να πληκτρολογούν με μανία ακόμη και όταν τα παράθυρα κλείσουν και η νύχτα αρχίσει να έρχεται όταν ακόμη είναι μέρα. Και θα πληκτρολογώ όντως με μανία. Μανία να καταφέρω να σε πείσω με τις λέξεις. Πάντα αυτές πίστευα πως έχουν την δύναμη.

Το εγώ μου κάποια στιγμή θα καλέσει το δικό σου σε ένα ραντεβού, είτε θα το βρει τυχαία στο δρόμο σε μία προσπάθεια να το γνωρίσει εξ αρχής και απ’ το μηδέν. Και τότε δεν θα μείνουν σε αυτό. Θα αρχίσουν να μετράνε παρέα το ένα, το δύο, το τρία. Θα δώσουν μεγαλύτερη έμφαση στο δύο ωστόσο. Το δύο που θα μοιάσει με ένα…Αυτό μόνο μπορεί να κάνει την διαφορά.

Είπα «αυτό θα κάνει την διαφορά». Μα γιατί οι άνθρωποι ζητάμε την διαφορά; Πιστεύουμε πως  τα ετερώνυμα έλκονται, νομίζοντας πως η ζωή είναι χημεία (ναι, το έχω πει και εγώ αυτό) ξεχνάμε όμως πως οι σχέσεις δεν είναι επιστήμη. Δεν έχουν νόμους, δεν έχουν θεωρήματα, ούτε αποδείξεις. Στις σχέσεις δεν πρέπει να ψάχνουμε την διαφορά, πρέπει να ψάχνουμε την ομοιότητα, το «κοινό». Γιατί εκεί στηρίζονται οι σχέσεις: κοινή ζωή, κοινά θέλω, κοινοί στόχοι.

Ο δικός μας κοινός παρονομαστής είναι η δημιουργία. Ρε παιδί μου να, εσύ δημιουργείς χίλιους λόγους για να θέλω. Εγώ από την άλλη θα δημιουργήσω άλλους τόσους για να θελήσεις εσύ.

mouzou
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s